Ако някога сте се наслаждавали на любимото си японско ястие и сте се събудили на следващата сутрин, изглеждайки леко подути, може би сте запознати с това, което Джулиън Мур нарича "суши лице". Актрисата каза преди време, че никога не яде суши вечер, както и преди голямо събитие, защото знае, че лицето ѝ ще е подпухнало, когато се събуди. Въпреки че често свързваме определени храни с подуване на стомаха, оказва се, някои от тях могат да причинят подпухване на лицето, пишат от Bright Side.

Консумацията на много сол може да доведе до задържане на вода, което да причини въпросното "суши лице" сутрин, но също и подуване на корема. Въпреки че може да има много други фактори, които причиняват подуване на корема, включително лошо храносмилане, стрес и хранителни алергии, медицинските експерти препоръчват да намалите приема на сол, ако искате да се събудите в готовност за новия ден.

Кожата на лицето сигнализира за проблеми със здравето

Световната здравна организация преди време препоръча да приемаме сол до 5 гр. Не трябва да забравяме, че доста храни съдържат сол и трябва да бъдем внимателни с избора си на продукти, които консумираме, пише каналът "Храна и тренировки с любов" във vbox7.
 

Ако чувствате, че сте напълнeли след ден с високо съдържание на въглехидрати, това не е точно така. Не можете да качите трайно килограми след хранене, но за всеки грам въглехидрати, който изядете, тялото ви задържа вода, пишат още от Bright side, което от своя страна може да причини подуване на корема. Ако сте запознати с този проблем, заложете на пълнозърнест хляб и ориз вместо бял хляб и макарони. Тези храни са богати на фибри и намаляват възможността да се събудите подпухнали.
 

Пиенето на достатъчно вода през деня помага да се освободите от всичко нежелано и вредно в тялото. Пиенето на вода не само ще помогне да се предотврати подпухналостта на лицето, но също така може да ви предпази от преяждане, а и като цяло хидратацията е важна, за да имате хубава кожа, намалявате шанса от главоболие (понякога от обезводняване боли глава) и се чувствате значително по-енергични и тонизирани.
 

Намалете млечните продукти, за да избегнете подпухване, но киселото мляко може да запазите в менюто си. Освен че прави костите здрави и силни, намалява риска от остеопороза, доставя ценни витамини и минерали на организма и помага в отслабването (ако няма захар), то има още много здравословни ползи.

Ако страдате от сезонни алергии, то хапвайте всекидневно по една чаша кисело мляко. Пробиотиците, които се съдържат в киселото мляко ще се погрижат за здравето на стомаха, но и ще намалят реакциите на организма към полените и други видове алергени, които може също да причиняват подпухване на лицето. Най-добре е да се сдобиете с домашно прясно мляко, което да заквасите сами.
 

Измиването на лицето със студена вода сутрин може бързо да намали подпухналостта, ако имате такава. Студената вода свива кръвоносните съдове и помага да се сведе до минимум подуването. 

Преди да предприемете по-сериозни промени в начина си на хранене, най-добре първо се информирайте и посъветвайте с мнението на вашия личен лекар и специалист по хранене.