Можете ли да си представете живота си без телефон или лаптоп? Те неусетно превзеха дори личния ни живот и нерядко водят до проблеми във връзката с любимите хора. Ето как технологиите съсипват любовния ни живот:

Порното – причина за развод

През 2003 година бе направено проучване, според което е установено, че четвърт от разводите в Америка са причинени от гледането на порно. Жените са споделили, че се чувстват притиснати да влизат в ролята на порно звезда, за да изпълнят желанията на съпруга си.

Причините, които най-често карат двойките да се разделят

Гледане на филми и сериали заедно


Директорът на Отдела за връзки с обществеността на Нетфликс заяви, че е наблюдавал следния феномен. Той споделя, че често чува двойки да си обещават да гледат сериали или филми заедно. Това обаче може да доведе до загуба на доверие, особено когато един от двамата не си спази обещанието или ако вече е гледал сериала или филма и започне да издава, дори неволно, какво ще се случи.

Най-големите мъжки и женски лъжи в интернет

Игрите влияят върху сексуалния ви живот

Проучване на Харвардския университет е установило, че колкото повече време прекарвате играейки компютърни игри, толкова по-малко секс правите. 28% са заявили, че са намалили социалните си контакти, а 20% сексуалния си контакт с половинката. Дори и тези 20% са посочили, че докато правят секс, не са на 100% съсредоточени и мислят за видеоигрите си.

раздяла
ThinkStock/Getty Images

Твърде много начини за комуникация

Проучване сред 24 000 женени двойки е установило, че поради наличието на различни социални мрежи, придружени от телефони обаждания, войс и текстови съобщения, води до нарушаване на връзката им. Представете си само – имате профили в поне три социални мрежи, следите половинката си непрестанно, в същото време си чатите, чувате се по телефона, пращате си sms. Ако правите всичко това – връзката ви е предразположена към провал.

Как социалните мрежи пречат на връзките? (ВИДЕО)

Фейсбук предизвиква ревност

Говорейки за наличието на твърде много начини за комуникация, социалните мрежи могат да доведат и до ревност. Проучване сочи, че четейки постовете на половинката ви, коментарите му, следейки с кого си пише и по кое време, може да доведе до трус във взаимоотношенията ви.

скандал
ThinkStock/Getty Images

Ставаме преследвачи

Интернет и социалните мрежи ни дават достъп до личния живот на бъдещи и бивши партньори. Тази информация може да има негативен ефект върху психиката ни, тъй като очакванията ни може да не са  различни. Да следим бившата ни половинка може да ни депресира, особено ако той или тя вече има нов партньор. Това също ще доведе до по-трудното ни възстановяване след раздяла.

И още:

Топ 5 на най-абсурдните причини за развод (ВИДЕО)

Връзка от разстояние - възможна ли е? (ВИДЕО)

Фейсбук и Инстаграм депресират

Измислената реалност и фалшивият ни живот във Facebook (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук