Непримиримите противоречия между партньорите са най-честата причина за развод. Но понякога хората се разделят по доста необичайни и дори абсурдни причини. Ето 5 от най-нелепите поводи за развод:

1. Да заложиш всичко

Руснакът Андрей Карпов обичал да прекарва дълго време в казиното. Една вечер той изгубил всичките си пари, но вместо да спре играта, заложил съпругата си. По ирония на съдбата изгубил отново, а опонентът му не се отказал от печалбата си. Когато казал на жена си какво се е случило, тя подала молба за развод. А когато вече били разведени, тя се омъжила за човека, който я спечелил в играта.

Американка взриви булчинската си рокля, за да отпразнува развода си (ВИДЕО)

2. Фатално название

Двойките често използват мили обръщения помежду си. Играта на думи обаче в следната история довела до развод. Докато ровела в телефона на съпруга си, израелка попаднала на контакт, записан под името „Гуантанамо“.

Гуантанамо е американска военноморска база, която през 2002 се превръща в лагер, в който се изолират лица, считани за опасни за националната сигурност на САЩ. Жената позвънява на номера и открила, че той е нейния. Когато поискала обяснение от мъжа си, той казал, че звучи забавно. Оправданието му явно не било достатъчно, тъй като тя поискала развод.

развод
ThinkStock/Getty Images

3. Фалшива красота

В Китай човек на име Джиан Фън подал молба за развод, когато разбрал истината за красотата на своята съпруга. Когато им се родило дете, Фън забелязал, че то не прилича нито на него, нито на нея. По негово мнението бебето било ужасно грозно. От страх, че ще я обвини в изневяра, съпругата признала, че си е направила пластична операция на стойност 100 000 долара.

Установиха как разводът влияе на мъжете и жените

4. 50 нюанса сиво

Филмът „50 нюанса сиво“ довел до развод една двойка. Британка предложила на съпруга си да пресъздадат горещите сцени на Крисчън Грей и Анастейжа Стийл. Той бил толкова потресен и отвратен от желанието на половинката си, че подал молба за развод.

раздяла
ThinkStock/Getty Images

5. Статус обвързани

В днешно време социалните мрежи оказват огромно влияние върху личния ни и професионален живот. Жена забелязала, че половинката й не си е сменил статуса от „във връзка“ на „женен“. 28-годишната жена и 31-годишният мъж били семейство от два месеца, но един ден тя попаднала на неприятния за нея статус. Когато го попитала защо не го е сменил, той споделил, че не го е направил нарочно и че въобще не се е сетил за това. Тя не приела оправданието и поискала развод. Съдиите няколко пъти връщали молбата, тъй като не звучала сериозно. В крайна сметка тя получила развод, а и може би вече е намерила мъжа с правилен статус.

И още:

#divorceselfie - хит при селфитата (СНИМКИ)

ГАЛЕРИЯ: Най-кратките звездни бракове

Най-ужасните реплики при раздяла

Пари, изневери и отчуждение са сред най-популярните причини за раздяла

Четири признака, че любимият иска да се разделите

5 причини, които карат мъжете и жените да се разделят

Най-смешните причини за раздяла

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук