#divorceselfie - хит при селфитата (СНИМКИ)
#divorceselfie - хит при селфитата (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Най-новият хит в социалната мрежа Instagram е изпращането на селфита с щастливо развели се партньори с надпис "Честит развод!", пише в. "Метро".

Вижте най-популярните снимки в Instagram през 2015 г.

Изглежда е минало времето на грозните сцени при семейната раздяла, свързани с чупенето на сервизи и пуническите битки за подялбата не общото имущество. Все по-чести са случаите на цивилизовани разводи, от които двойките излизат щастливи и ведри.

#divorceselfie we still make a great team. Glad to be friends.

A photo posted by rach100981 (@rach100981) on Aug 27, 2015 at 5:37pm PDT

В Instagram безгрижно разведените постват селфита, използвайки хаштага #divorceselfie. От фотосите става видно, че бившите брачни партньори се разделят като приятели, а не като безмилостни врагове.

Още един моден писък при селфитата

Манията за изпращане на бракоразводни селфита била иницирана от канадците Шанън и Крис Нюман. Те качили в Instagram усмихнатата си снимка, направена със смартфон, съпроводена с текста : "Днес ние щастливо подадохме документи за развод в Калгари!".

Селфито било видяно 30 хиляди пъти за нула време. Така стартирала новата мания. Повечето от разведените държат да запазят цивилизования тон най-вече заради децата, да не изживеят голям стрес при раздялата.

Източник: БТА