Пари, изневери и отчуждение са сред най-популярните причини за раздяла
Пари, изневери и отчуждение са сред най-популярните причини за раздяла / Thinkstock/Getty Images

Липсата на искра в очите на партньора и скандалите за семейния бюджет са основните причини за разпадане на дълга връзка, показват резултатите от ново проучване.

Любовта изчезва малко по-малко, признават голям брой от участниците в изследването, които са категорични, че липсата на разнообразие и ваканции с партньора неминуемо прекратява взаимоотношенията с него.

32% от британците избягват да говорят за пари с половинките си, именно защото това е вторият най-често срещан повод за лют скандал между влюбените. Те често спорят за това кои разходи са необходими и кои безсмислени. Мъжете рядко се съобразяват с пазаруването на купища излишни дрехи, а дамите почти никога не подкрепят скъпите им хобита като мотори, автомобили и техника.

Около 20% от анкетираните дами са на мнение, че в неопределен етап от връзката мъжете задължително поглеждат встрани и започват паралелни отношения с други жени. Забежките по време на връзка са на трето място в класацията за раздели, а тенденцията е те да се качат дори на второ, посочва БГНЕС.

"Причините за раздяла в една връзка са много, те никога не могат да се съберат в едно изречение. Проучването просто показва някои от най-популярните фактори за раздяла между дългогодишни партньори", коментира психоложката Марсела Мей, провела изследването.