Четири признака, че любимият иска да се разделите
Четири признака, че любимият иска да се разделите / ThinkStock/Getty Images

Мъжете са от Марс, жените са от Венера - това е вече доказана теза, след като швейцарски учени потвърдиха, че двата пола обработват различно емоциите. Това правило обаче важи не само за любовта, но и за нейния край - раздялата. Мъжете често не са готови да признаят на половинката си, че искат да прекратят връзката си.

Най-ужасните реплики при раздяла

Според психолози представителите на силния пол предпочитат да създадат такава обстановка около себе си, че жената сама да поиска раздяла, пише БГНЕС. Има няколко признака обаче, които могат да подскажат на дамите, че мъжът до тях иска да приключи връзката, но не е готов да признае.

Той вече не се интересува от живота ти

Ако в началото на връзката той по всякакъв начин е показвал, че ти си единствената и е питал за всяка минута от твоя живот, прекарана без него, то след охлаждането той дори може да не се поинтересува как си. Това е ясен признак, че в отношенията ви има проблем.

Неговите приятели те игнорират

Ако усещаш студенина в отношенията с приятелите на любимия, това говори, че те вероятно знаят за намеренията му да прекрати връзката ви. Не се опитвай да ги разпитваш, те няма да ти кажат нищо.

Неоснователна критика

Отскоро не харесва дрехите ти, прическата ти или държанието ти. Вълната от критика може да е свързана с желанието да те обиди и да те подтикне да си тръгнеш. Или просто наистина се дразни от всяко твое действие. И двата случая нещата вървят към раздяла.

Той вече не търси мнението ти

Това говори, че то вече не го интересува. Вече не си сред хората, с които той се съобразява и чието мнение действително е важно.

Прочетете още за любовта и раздялата:

Защо различните зодиакални знаци се разделят с партньорите си

Колкото партньорът е бил по-забавен и духовит, толкова раздялата с него е по-трудна

Ето защо мъжете по-трудно преживяват раздялата

Установиха за колко време се лекува разбито сърце

Най-смешните причини за раздяла