Интернет руши любовта, брака, секса
Интернет руши любовта, брака, секса / sxc.hu

Интернет застрашава брака ви! Глобалната мрежа е място с неограничени възможности, но пребиваването там е повод за все повече разводи. 40% от разпадналите се бракове в Германия са били "минирани" именно там.

Всяка вечер едно и също: още съблякал-несъблякал палтото си 52-годишният Хелмут вече седи пред компютъра. Със съпругата му Мартина се виждат единствено за кратка вечеря. На другия ден тя за всеки случай проверява кои сайтове е отварял. Естествено, между тях има страници с порно и чатове за любовен флирт. Един хубав ден чашата просто прелива и тя подава молба за развод. Днес Хелмут се кълне, че не е изневерявал на жена си, а просто се разнообразявал онлайн. Но това не му помага.

Половината от германците не могат да се откажат от престоите си във виртуалното пространство. А, уж безобидните забежки в интернет, все по-често стават повод за раздяла. Мъжете масово отварят сайтове със сексуално съдържание. Понякога половинките им ги хващат. Така нареченият "силен" пол обаче рядко приема действията си за изневяра, защото всичко се развива само виртуално. Докато жените гледат по-емоционално на случващото се и ревнуват мъжете си заради техните онлай похождения, посочва БГНЕС.

Понякога бракове се разпадат и заради чатенето в социални мрежи като Facebook, които стават все по-популярни не само сред германците, но и по цял свят, особено в САЩ, но също така и в България. За повечето хора светът е на един клик разстояние. Ако на човек не му върви в брака, то интернет му служи като отдушник. Ако малко дете те е "вързало" да си седиш вкъщи, или пък не можеш да преодолееш срамежливостта си, чрез интернет лесно ще се пренесеш на най-различни и приятни места. Мнозина непрекъснато си служат и с измами.

Скромни съпрузи се представят за разюздани ергени. Пенсионери се подмладяват с 30 години и чатят със страстни млади дами. Желанието за упражняване на власт и бягството от реалността са сред причините да загубиш собственото си "Аз" в мрежата. Търсенето на стари приятели и утехата, която доставят новите виртуални познанства също подтикват хората към интернет. Понякога само часовете, прекарани онлайн, са достатъчен повод партньорът ви да изпадне в ревност. Особено зле е, когато мъже предпочитат компютърните игри дори пред секса.

Според едно британско списание времето прекарано онлайн при някои мъже достига до два дни месечно. Крайният резултат от това може да бъде тежка зависимост от глобалната мрежа и съответните лични и семейни проблеми.