Над една четвърт от лъжливите дами в интернет си признали, че използват фотошоп, за да разкрасят свои снимки
Над една четвърт от лъжливите дами в интернет си признали, че използват фотошоп, за да разкрасят свои снимки / Thinkstock/Getty Images
Изследване установи за какво най-често лъжат мъжете и жените в мрежата - мачовците спестяват истината за служебното си положение, а дамите - за броя на любовниците им, пише в. "Дейли мейл".

Изданието цитира проучване на застрахователната компания "Привилидж", което обхванало 2000 пълнолетни британци. Поданиците на Нейно Величество лъжат в мрежата най-малко два пъти седмично.

Измислената реалност и фалшивият ни живот във Facebook (ВИДЕО)

Докато мъжете най-често спестяват истината за това колко са издигнати в службата и колко често се упражняват във фитнеса, дамите послъгват предимно за любовния си живот и за външния си вид.

Над една четвърт от лъжливите дами в интернет си признали, че използват фотошоп, за да разкрасят свои снимки. Когато влизат в сайтове за запознанства, жените най-често лъжат за своите хобита, тегло и ръст.

Най-големите лъжи, които изричат жените и мъжете

42 на сто от всички анкетирани признали, че редовно послъгват в социалните мрежи и във форумите. 17 процента разполагали с фалшив профил в споменатите мрежи, за да могат да пускат анонимно критични коментари.

Също 17 процента от респондентите са използвали социалните мрежи, за да накарат бившия си партньор да ревнува.

И още за мъжете, жените и лъжите:

Най-големите лъжци гледат право в очите

Разкриха колко и за какво лъжат мъжете и жените

За какво лъжат мъжете (ВИДЕО)

За какво лъжат жените
БТА