Правилната комбинация от продукти в хладилника може да помогне за удължаване на срока на годност и запазване на вкуса на храната. Това заяви Юлия Лемешева, старши мениджър на службата за експресни доставки в Москва за агенция Prime.

Според експерта е важно да се обърне внимание на използването на правилните отделения. Температурата в хладилника не е една и съща - тя се различава в зависимост от зоната.

"Например вратите са подходящи за сосове, напитки и конфитюри. Това отделение е подходящо и за охлаждане на напитки. Горните рафтове се препоръчват за съхранение на бързо развалящи се продукти, като месо, млечни продукти и кисели млека. По-ниските рафтове и отделни чекмеджета е по-добре да се запазят за плодове и зеленчуци", казва Лемешева.

напитки хладилник
iStock/Getty Images

Тя подчерта, че зеленчуците, плодовете и млечните продукти трябва да се съхраняват отделно. Освен това експертът посочва, че е важно храната да се съхранява опакована, но не в целофан, а в торбичка или кутия.

Лемешева съветва готовите ястия да се съхраняват на средните рафтове в контейнери или в специални вакуумирани торби. Горещата храна също не трябва да се съхранява в хладилника.
БГНЕС