Главният готвач Анатолий Крюков посочва кои продукти не трябва да се съхраняват в хладилника.
На първо място това са доматите.
„Дори когато се берат зелени, те винаги узряват на топло и тъмно място. В хладилника процесът спира и те стават безвкусни, абсорбират чужди миризми и се влошава аромата и качеството им, отбеляза той.
Ако държите меда в хладилника, той започва бързо да кристализира, казва Крюков. Освен това готвачът не съветва да съхранявате шоколад при ниска температура, тъй като при такива условия ще се влоши качеството му и вероятно на повърхността му ще се образува конденз.
Списъкът с продукти, за чието съхранение хладилникът не е най-доброто място, включва още моркови, ябълки, картофи, зеле и цитрусови плодове с високо съдържание на витамин С.
На първо място това са доматите.
„Дори когато се берат зелени, те винаги узряват на топло и тъмно място. В хладилника процесът спира и те стават безвкусни, абсорбират чужди миризми и се влошава аромата и качеството им, отбеляза той.
Ако държите меда в хладилника, той започва бързо да кристализира, казва Крюков. Освен това готвачът не съветва да съхранявате шоколад при ниска температура, тъй като при такива условия ще се влоши качеството му и вероятно на повърхността му ще се образува конденз.
iStock/Getty Images