/ iStock/Getty Images
Главният готвач Анатолий Крюков посочва кои продукти не трябва да се съхраняват в хладилника.

На първо място това са доматите.

„Дори когато се берат зелени, те винаги узряват на топло и тъмно място. В хладилника процесът спира и те стават безвкусни, абсорбират чужди миризми и се влошава аромата и качеството им, отбеляза той.

Ако държите меда в хладилника, той започва бързо да кристализира, казва Крюков. Освен това готвачът не съветва да съхранявате шоколад при ниска температура, тъй като при такива условия ще се влоши качеството му и вероятно на повърхността му ще се образува конденз.

мед
iStock/Getty Images

Списъкът с продукти, за чието съхранение хладилникът не е най-доброто място, включва още моркови, ябълки, картофи, зеле и цитрусови плодове с високо съдържание на витамин С.
Рамблер