Около първата дата 22 февруари тази година коронавирусът удари света
Журналистът и приятел на Ванга - Сергей Кастарной хвърли света в шок по време на миналогодишната коледна програма на руската телевизия.

Привързан към детектор на лъжата, той разкри, че приживе Ванга му е споделила пророчество, според което през 2020 година светът ще бъде изправен през сериозен шок около две специфични дни. Това са дните, в които има натрупания на пет двойки – 22 февруари 2020 и 22 декември 2020. Тя обаче го помолила да не разкрива предсказанието, докато не му дойде времето.

Веднага след това участие той беше остро критикуван, че Ванга никога не е говорила с точни дати, въпреки това пандемията от коронавирус се разгърна точно около датата 22 февруари 2020.

Тогава Сергей Кастарной разказа още, че Ванга е предрекла епидемии и внезапно избухване на война за настоящата година. „Епидемията може да е нелечима и да ескалира до много сериозни размери“, каза миналия декември журналистът. Една година по-късно изглежда пророчеството се е сбъднало - светът се бори с коварния коронавирус, а война избухна между Армения и Азербайджан.

„Ванга изобщо не се интересуваше от нумерология, но поиска да не разказвам тези неща, докато не им дойде времето. Те ще се сбъднат в един момент и може би ще преобърнат живота на цялото човечество“, каза миналата година по това време Кастраной, който твърдеше, че Ванга му е казала, че тези дати ще станат повратна точка за човечеството. 

Според Кастарной Ванга предрекла още, че дни преди една от двете дати тъмнината ще скрие слънцето и наистина на 14 декември ни очаква пълно слънчево затъмнение, което за съжаление няма да може да се наблюдава от България.

Това слънчево затъмнение е особено, защото съвпада и с новолунието. Според астролозите това вещае ново начало.