Гладно морско лъвче се настани в луксозен ресторант (СНИМКИ)
Гладно морско лъвче се настани в луксозен ресторант (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Недохранено морско лъвче се настани в сепаре на луксозен ресторант в Сан Диего с изглед към океана и веднага привлече вниманието на обслужващия персонал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Сурикатчета виждат за първи път външния свят (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Тя седна на канапето, сякаш беше готова да започне да се храни", разказа майстор готвачът на ресторанта "Марин рум".

Менюто, което предлага "жълтоперест тон и дроб Росини" и "лакирано телешко с джинжифил и тофу", обаче се оказа много сложно за 8-месечното животно. Морското лъвче вероятно се е придвижило по рампата от плажа и е влязло през вратата, оставена отворена от почистващия персонал. То бързо се ориентирало и се настанило, но едва се отпуснало и пристигнал спасителен екип.

За морското лъвче ще се погрижат в тематичния парк "Морски свят" в Сан Диего. Неговите специалисти се надяват да успеят да го подсилят и да го върнат в естествената му среда. Летаргичното морско лъвче тежи само 9 кг - на половина на нормалните за възрастта му.

Как се почиства морски лъв, покрит с петрол (ВИДЕО)

Смъртността сред морските лъвове по американското крайбрежие се е увеличила през последната година, отбелязва БТА. Морските биолози прибират много болни, изгладнели или изхвърлени на брега малки. Само тази година тематичният парк "Морски свят" е спасил 47 морски лъвове и други бозайници. Според специалистите храната на животните е недостатъчна заради по-високата от нормалното температура на океанската вода, предизвикана от явлението Ел Ниньо.

Вижте още снимки от забавната случка: