От броени часове е лято. Но с него идват и най-големите жеги. Повечето хора не могат да прекарат цялото лято в отпуска, но Алекс от Urban Life ви дава няколко свежи идеи как да се разхладите в жегите.

За оцеляването в горещото време е необходимо приемането на много течности. Затова и първото предложение на Алекс e свързано с напитките. Той съветва да опитате различни видове фрешове, като пробвайте да съчетавате и плодове, и зеленчуци в нестандартни комбинации. Неговият любим фреш е „малиново изкушение“.

ф
ThinkStock/Getty Images

Интересна и нетипична комбинация е и фреш от ябълка, магданоз и джинджифил.

Какво е крафт бира и има ли почва в столицата? (ВИДЕО)

Добро решение за дните с жарко слънце са и лимонадите. В София има доста места, на които може да опитате домашно приготвена лимонада с пресни подправки.

фреш
ThinkStock/Getty Images

През горещите дни нямаме много апетит, затова готино предложение за хапване са студени свежи салати със сезонни зеленчуци и лек дресинг.

Фрешовете - полезни или вредни? (ВИДЕО)

А ако сте любители на сладките неща, определено трябва да опитате плодови закуски. В тях има всичко, от което има нужда организма, без да ви надува и да се чувствате тежко. Алекс препоръчва да пробвате подобно сладко изкушение с ягоди, банан, мюсли, цедено мляко и парченца шоколад.

мюсли
ThinkStock/Getty Images


"Urban life" е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях всеки четвъртък водещият ще сервира своите горещи предложения за „вървежни“ барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура.

И още:

До Гърция, но без да излизаш от София. Ето как (ВИДЕО)

Вредно е да пием по литър фреш на ден

Топ 3 места за вкусен и засищащ уикенд брънч в София (ВИДЕО)

Къде да похапнем традиционни български ястия от едно време? (ВИДЕО)

Вечната битка между пицата и бургера

Светът е голям и пица дебне отвсякъде (ВИДЕО)

Забравете за фрешовете, смутито е по-полезно (ВИДЕО)