Градусите навън вече ни настройват на вълна море и приключения. Все по-често си представяме, че сме на плажа с коктейл в ръка. А неизменна част от тази картина са освежаващите коктейли.

Ето кои са най-освежаващите летни коктейли:

Куба Либре

Коктейлът възниква след Испано-американската война, точно когато Куба става независима. Ром, кола и лайм, които са смесени в чаша, пълна с лед, е перфектен начин да се справите с жегата.

Разхлаждащи коктейли за летните горещини, които можем да си направим вкъщи

Маргарита

Почитатели ли сте на текилата? През 1938 година Карлос Херера е направил коктейла точно като за вас. Той смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Мардьжъри Кинг, която била алергична към по-голямата част от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.

Маргарита
ThinkStock/Getty Images

Космополитън

Всички се сещат веднага за „Сексът и градът“, но има много различни теории за това кой е открил този коктейл. Според някои е бил създаден в Сан Франциско, според други в бар в Манхатън, а нюйоркчани твърдят, че техния град е родното място на коктейла. Може би никога няма да разберем.

Космополитън
ThinkStock/Getty Images

Мохито

Неустоимата комбинация от сладост, цитруси и мента, специално направена да подчертава вкуса на рома е перфектната слабо алкоалкохолна лятна напитка.

Най-известните коктейли в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Мартини

Този микс от водка, вермут, лед и парченце лимон е печеливша комбинация за всички борещи се с напрежението на покер масата в Казино Роял. Но това не пречи да си го поръчате и в бара край вълните. И запомнете: Няма ли мартини - няма парти.

И още:

Кои коктейли ще са на мода това лято?

Защо ни боли главата след пиене? (ВИДЕО)

Топ 3 на най-скъпите коктейли в света

Да се освежим с един коктейл (ВИДЕО)

Защо огладняваме, след като пием алкохол? (ВИДЕО)

Петте най-вредни алкохолни напитки (ВИДЕО)

Как да си приготвим любимите летни коктейли (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук