Градусите навън прехвърлят двайсет, дърветата цъфтят, пролетното настроение вече е тук и ни приканва към нови изживявания. А какво по-хубаво от качествено време с приятелите в търсене на нови усещания? В този ред на мисли опитвали ли сте крафт бира? За нея разказва Алекс Петренко в новия епизод от видео поредицата “Urban Life”. Той се впуска в обиколка на столицата, за да посети онези места, специализирани в предлагането на бира. Ето няколко любопитни факта за крафт бирата:

Това е вид бира, която се произвежда в занаятчийски пивоварни и се характеризира с отличаващи се вкусови качества. Има крафт бири, при които се усеща вкуса на мед, люти чушки, кафе и дори шоколад.

Съставка в бирата действа като лекарство срещу опасни болести

Сравнение с масовите бири на пазара в крафт пивото потребителите намират много по-широка гама от вкусове, аромати, както и разнообразие в цвят, плътност, алкохолно съдържание. При направата на крафт бира голяма част от процеса се извършва ръчно от тесен кръг хора и в малка пивоварна.

бира
ThinkStock/Getty Images

Дали обаче такъв тип бира може да бъде открита и у нас?

Оказва се, че и у нас могат да се открият не само екзотични крафт бири, но и такива, произведени в България.  Те ще задоволят вкуса на любителите на български крафт бири и си заслужава да ги опитате.

Мъжете харесват жени, които пият бира

“Urban life” е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях всеки четвъртък водещият ще сервира своите горещи предложения за „вървежни“ барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура. 

И още:


10 причини да пием бира

Октоберфест – много бира и забавление (СНИМКИ)

Бирата е полезна за здравето, заявиха учени от 19 държави

Вижте най-бързия начин да изстудите топла бира (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук