Питали ли сте се как напитките влияят на вашето тяло? Те, също като храните, се делят на полезни и вредни. Има такива, които задължително трябва да включите в менюто си, а други да забравите завинаги.

Вижте някои напитки, които определено трябва да избягвате, ако искате да запазите добрата си форма.

Сок

По-голямата част от пакетираните сокове, които се предлагат в магазинната мрежа, са изключително богати на захар и други видове подсладители. Избирайте единствено такива, на чиято опаковка пише 100% сок.

Кафе с бита сметана

Този тип напитка маже да съдържат до 800 калории и 170 грама захар. За да олекотите тази калорийна бомба, пийте кафето си с обезмаслено мляко и пропуснете подслаждането му, ако е възможно.

Минерална вода с аромат

Ароматизираните води с различен плодов вкус съдържат изкуствени подсладители. Необходимо е да изберете тези, които включват в съдържанието си единствено вода и естествени аромати.

Сода

Честата консумация на газирани напитки е пряко свързана със затлъстяването.

Газираните напитки водят до по-бързо стареене

Смути/плодов шейк

Ледените шейкове от мляко и плодове са много вкусни, но ако не си го направите вие в къщи, рискувате да изпиете напитка с високо съдържание на изкуствени оцветители, овкусители и подсладители.

Твърд алкохол

Той повишава риска от затлъстяване и води до редица здравословни проблеми, особено ако се консумира всеки ден.

Лимонада

Ако си правите собствена лимонада от фреш от лимон, мед и вода-това е супер, но ако купувате в бутилка или кен, имайте предвид, че тя е пълна с консерванти и изкуствени оцветители.

Лимонадата отслабва интелекта

Кола

Колата тонизира и освежава, но също съдържа захар и консерванти, които ни ви трябват, ако искате да живеете здравословно.

Ню Йорк забрани продажбата на газирани напитки в големи опаковки

Спортни напитки

Спортните напитки също съдържат големи количества захар и консерванти, от които вашето тяло със сигурност не се нуждае.

Енергийни напитки

Енергията, която ви доставят енергийните напитки, е краткотрайна и се дължи на прекомерното съдържание на кофеин и захар. Вие сами преценете колко за полезни.