Всеизвестен факт е, че родината на пицата е Италия, но знаете ли, че тя става популярна още през XVII век, най-вече сред италианските селяни?

По-късно  става любима храна за крал Умберто I и съпругата му Маргарита Савойска, в чест на която хапваме днес един от най-популярните видове пица. В новия епизод на уеб поредицата URBAN LIFE, водещият Алекс Петренко обръща внимание именно на пицата – една от най-обичаните кулинарни изкушения и в наши дни.

Пицата - най-предпочитаната храна в света (ВИДЕО)

С времето пицата ставала все по-съдържателна и по-апетитна, лесно се приспособявала към вкуса и навиците на хората от различни националности, възраст и бит. Нейните основни характеристики обаче си остават същите: лесна за приготвяне, хранителна, вкусна. Тези нейни качества я правят храна, подходяща за всеки климат и сезон, обичана и предпочитана от милиарди хора.

пица
ThinkStock/Getty Images

Разходката из специализираните заведения представя места за пица, в които клиентът има пълен контрол върху рецептата до такива, при които традицията в приготвянето е почти сакрална.

Къде можеш да отидеш на заведение с кучето си, без да те върнат (ВИДЕО)

Вижте къде може да похапнете пица, чието тесто е микс от три вида италианско брашно и е втасвало цели 24 часа за един истински и неподражаем вкус, както и защо е толкова важна пещта при приготвянето на пицата.

И още:

Кой е измислил пицата?

Пицата на бъдещето изглежда така (ВИДЕО)

Защитават със закон неаполитанската пица

Откриха как да ядем пица и да отслабваме

Руснак се ожени за пица - щяла да му остане вярна

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук