Откриха как да ядем пица и да отслабваме
Откриха как да ядем пица и да отслабваме / ThinkStock/Getty Images

Мечтите на милиони хора по света се сбъдват с резултатите от ново изследване, проведено в Лондон. То разкрива, че яденето на пица всъщност може да доведе до загуба на излишни килограми. Не, това не е шега, просто трябва да знаете кога и как да консумирате любимата си пица.

Вечната битка между пицата и бургера

Авторите на изследването са установили, че ако веднъж седмично ядете пица, няма да напълнеете, а и ще се чувствате много по-мотивирани и щастливи. Като най-подходящ ден за това те посочват неделя, защото тогава тялото ни се подготвя за новата работна седмица.

Най-популярната пица в света

Освен това ако хапвате пица два пъти в седмицата, но до 13:00 часа, това няма да повлияе негативно на теглото ви, а напротив, ще стимулира организма ви да започне да гори калории, стига да не ядете вредни храни през останалата част на деня.

Малко италианска магия - вечната пица (ВИДЕО)

Добре е да имате предвид, че най-здравословната пица е тази, която съдържа качествено брашно и пресни продукти - домати, моцарела, пресен босилек и зехтин.

Пиците с лютиви подправки също са подходящи за хора, които искат да бъдат здрави и с тънка талия, допълват от foodpanda. Не забравяйте, че лютото е един от най-вкусните съюзници в борбата с излишните килограми.