Специалистът по етикет Юлия Силванская съветва, че е правилно дините и пъпешите да се ядат с прибори за хранене, като след тях се почистят семките от всяко парче.
Според нея според етикета и динята, и пъпешът се сервират на общ съд на резени. След това всеки може да избере парче за себе си и да го прехвърли в чиния с щипка за сервиране. Ако ги няма, можете да вземете с ръце голямо парче с кората.
„Но не трябва да хапвате директно от парче на масата, въпреки че ако събитието е неофициално, да речем, пикник, където не се предоставят прибори за хранене, тогава тази опция е доста подходяща“, отбеляза Силванская.
Ако дините и пъпешите се сервират под формата на малки парчета, кубчета и без кора, тогава те могат да се ядат с вилица.
„Първо парчетата трябва да се прехвърлят от общата чиния в лична чиния, ако няма такава, е допустимо да се ядат веднага от общата чиния“, заключи специалистът.
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Според нея според етикета и динята, и пъпешът се сервират на общ съд на резени. След това всеки може да избере парче за себе си и да го прехвърли в чиния с щипка за сервиране. Ако ги няма, можете да вземете с ръце голямо парче с кората.
„Но не трябва да хапвате директно от парче на масата, въпреки че ако събитието е неофициално, да речем, пикник, където не се предоставят прибори за хранене, тогава тази опция е доста подходяща“, отбеляза Силванская.
Ако дините и пъпешите се сервират под формата на малки парчета, кубчета и без кора, тогава те могат да се ядат с вилица.
„Първо парчетата трябва да се прехвърлят от общата чиния в лична чиния, ако няма такава, е допустимо да се ядат веднага от общата чиния“, заключи специалистът.
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня