/ iStock/Getty Images
Нощия живот на булевард "Кроазет" във френския град Кан не е нищо необичайно за това време на годината, когато по принцип се провежда известния филмов фестивал. Но тъй като той беше отменен заради пандемията, единственият посетител тази година се оказа... диво прасе, предава новинарският уебсайт Yahoo News.

Търсят алтернативен формат на филмовия фестивал в Кан


Животното е било забелязано от полицейски патрул, който видял и заснел видеоклип как прасето се разхожда по известната променада в крайбрежния град. Полицаите последвали дивото прасе с автомобила си, докато то в крайна сметка не поело към близката гора, откъдето вероятно е дошло.
 

Ив Даро, директор на местната полиция заяви пред медиите, че причината полицаите да последват прасето е била, че те са искали да са подсигурят, че няма да се стигне до инцидент, тъй като тези животни биха могли да бъдат опасни за хората. Той допълни, че това първият случай, доколкото му е известно, в който прасе се разхожда на мястото на провеждане на фестивала.

Филмов фестивал в Кан все пак ще има

Това не е първият случай, в който диви животни се появяват на публични места по време на карантината. По-рано бяха забелязани сърни по улиците на някои градове в Япония, а в Тел Авив, Израел, се появи информация за глутници от чакали. В малко британско провинциално градче пък жителите заснеха големи стада от диви кози, а в Индия улиците на много големи градове бяха превзети от маймуни.
Агенция "Фокус"