/ БГНЕС, архив
Колекцията на британския дизайнер за модна къща "Маржиела" бе показана в Париж
В колекцията на дизайнера Джон Галиано за модна къща "Маржиела" мъжете носят корсети, шалове, пера, предаде АФП. Галиано поясни, че си поставил за цел да потърси нова мъжественост. За дефилето за сезона пролет/лято 2019 г. той се е осланял на кройки, благодарение на които дрехата обгръща тялото.


 
Уменията си британският дизайнер показа в не една колекции за жени, а този път разкри и в проектираните от него сака от туид и сатенени костюми.
 


Докато навремето Мадлен Вионе и Пол Поаре бяха първите дизайнери, освободили жената от корсета, Галиано сега го връща на мода в мъжкото облекло. Корсет с цвят на човешка плът е носен върху сакото на тъмен костюм, черен корсет - на голо като бюстие, а корсет с леопардов принт - в комбинация с розов панталон. Горните части от някои облекла са от прозрачна коприна и са носени върху ризи.
 


Дефилето се състоя сред декор от скулптури, изваяни от американеца Тони Матели, в помещенията на модната къща. Става въпрос за сграда на бивш манастир, ползвана по-късно от школа за индустриален дизайн.




БТА