Джон Едуардс призна публично за извънбрачна връзка
Джон Едуардс призна публично за извънбрачна връзка / cнимкa: БГНЕС

Бившият сенатор и кандидат за вицепрезидент на САЩ Джон Едуардс, който е една от най-популярните фигури сред демократите, призна за извънбрачна връзка. Слухове за това се носеха в продължение на седмици във Вашингтон. "През 2006 г. извърших тежка грешка в преценката и се държах по нелоялен начин спрямо своето семейство и ценностите, които ми бяха най-скъпи", заяви Едуардс в комюнике.

"Признавам грешката си и казах на съпругата си, че имах връзка с друга жена. Помолих я да ми прости", каза 55-годишният бивш сенатор от Северна Каролина. От седмици слуховете за това, че той е имал извънбрачна връзка и е баща на малко момиченце, ставаха все по-настойчиви. Едуардс призна, че е имал връзка с 42-годишната Райъл Хънтър, но отрече да е баща на детето, което тя роди на 27 февруари. Той обясни, че връзката му е била за кратко през 2006 г. и посочи, че я е прекратил твърде отдавна, за да е баща на бебето.

"Готов съм да се подложа на всички необходими тестове, за да докажа факта, че не съм баща на това бебе", заяви Едуардс. Той отрече да е давал пари на Райъл Хънтър и на бившия член на неговия предизборен щаб Андрю Юнг, който твърди, че е баща на детето. Едуардс и съпругата му Елизабет имат три деца. "Горда съм от смелостта, която Джон показа чрез своята честност", заяви тя.