a
a / iStock/ Getty images/ Freepik
Домът е крепост – приютява приятелите и пази от враговете ни. Домът е вдъхновение – гледката към планината или морето ни превръща в поети или художници. Домът е медитация с отворени очи – потапя ни в тишината на спокойните улички и птичи симфонии или пулсира с ритъма на забързания град. Домът е част от характера ни - отразява го и го променя. Когато се запознаваме с някого, го питаме „Къде живееш?“ и има причина за това. Домът и неговото местоположение са част от личното светоусещане и пространство. Това е средата, в която сме истински себе си, неподправени – по пантофи и домашен халат.
 
Артистите предпочитат бохемските квартали, където времето сякаш е спряло, носи се ухание на екзотичен чай и свири музика на живо, защото това засилва творческия им дух. Работещите в офис са по-прагматични. Те търсят домове на локации с добра инфраструктура, за да пестят време, нерви и усилия. Активно спортуващите копнеят за близки паркове и гори. Пешеходците пък искат всичко да им е наблизо – и супермаркета, и детската градина. Желания, които не винаги успяваме да осъществим поради редица спънки, често от финансово естество. И тогава, на мястото на мечтите, трайно се настанява онова чувство на неудовлетвореност, усещането, че не си на мястото си, че твоят дом не е нито крепост, нито вдъхновение, нито го чувстваш истински свой.

a
iStock/ Getty images/ Freepik

В съвременния свят представите за подходящ дом са лимитирани от финансови съображения и нерядко купуваме жилище, което няма нищо общо с манталитета и потребностите ни. Идеалният апартамент си остава само блян, висящ от простора на тясната тераса, която е почти в хола на съседите. Този компромис не е задължителен, благодарение на инструментите за кредитиране, но преди да бъде взето решение за теглене на заем за закупуване на жилище е важно да сме запознати с условията по договора.
 
За тази цел финансова компания Money+ предлага кредита Money+ New Home с ясни и прозрачни договорни рамки. Размерът на кредита Money+ New Home може да варира от 20 000 до 200 000 лв. Срокът на погасяване е от 1 до 10 години, а начинът на усвояване е еднократно или на части, в зависимост от целта.  Лихвеният процент е фиксиран, а като обезпечение се изисква ипотека върху недвижим имот. Всички такси и допълнителни условия са коректно упоменати в договора за кредит на Money+, без неясни клаузи и параграфи.

 

Заемът Money+ New Home е подходящ и за закупуването на лятна къща, семейна вила или онова луксозно бяло бунгало за двама с голям двор и пространство за почивка под звездното августовско небе на фона на омиротворяващата морска шир. Или за малката къщичка в планината, близо до шепота на борови гори и ромоленето на буйни потоци.
 
Когато е продължение на начина ни на живот и разбиранията ни за собствен уют и комфорт, „дом“ може да се превърне в най-хубавата дума на света, защото съдържа в себе си най-ценното - сбъднати мечти и незабравими спомени, а с навременното финансиране не е нужно да чакаме, можем да се почувстваме „вкъщи“ още сега.