Искате да сте всеки път с перфектна прическа, но понякога или нямате необходимите продукти, или пък не знаете правилната техника по подреждането на кичурите коса?
Знаете ли, че има няколко много умни и лесни начина, по които да създадете идеално пригладена прическа, конската ви опашка да е плътна и висока като на холивудска знаменитост, а краищата да не са изтощени само с едно малко трикче?

Вижте топ 10 на най-умните и хитри трикове за коса в новото видео на Natali's Beauty и ще се уверите сами:

1. Ако искате косата ви да мирише уникално, напръскайте четката с любимия си парфюм и след това разрешете косата. Така ароматът ще бъде разпределен равномерно из всички кичури, а гривата ви ще ухае божествено цял ден.

На колко години откриваме идеалната прическа

2. Ако сте забелязали цъфтящи краища в косата си, но нямате време и възможност да отидете на фризьор в следващите седмица - две, ето как да я съживите бързо, без да отнемате от дължината ѝ. Разделяйте косата на сектори и увивайте кичурите. После с ножица съвсем леко подстрижете щръкналите крайчета. Така ще се преборите поне с част от тях и изобщо няма да отнемете от дължината.

Професионална грижа за косата у дома

3. Ако се чудите защо всеки път, когато гледате любимата си знаменитост, тя е с перфектна коса, падаща красиво по едното ѝ рамо, а вашата се премята в различни посоки всеки път, когато я движите, ето едно малко трикче директно от коафьорите. Отметнете косата на една страна. Вземете най-долния сектор коса и просто го вържете с полупрозрачно ластиче. Колко хитро и лесно, нали?

4. Ако прическата ви е прекрасна, но все още има стърчащи косъмчета, а вие се стремите към идеална гладка коса, снабдете се с гъста четка за грим. Не е нужно да е скъпа, разбира се. Напръскайте я със съвсем малко лак за коса и след това загладете стърчащите косъмчета в корените.

Мъжката прическа, която отблъсква жените

5. Ако се чудите защо фибичките не задържат косата ви и тя пада по лицето, има две опции - първата е, че не използвате фибата от правилната ѝ страна. Правилното поставяне на фибата значи оребрената ѝ страна да се пада отдолу, защото така задържа косата по-добре. Но ако и това не върши работа, напръскайте фибата с лак за коса и след това я поставете, за да прихване добре кичура и да се фиксира хубаво в него.

6. Ако искате плитката ви да е гъста и обемна, а не да прави косата ви тънка, преди да я завържете с ластик, съвсем леко придърпайте сплетените коси по цялата дължина. Така ще придобие желаната текстура. Едва след това я завържете с ластиче.

7. Ако косата ви е тежка и гъста, сте късметлийки, но ако това ви пречи до някъде да създадете красива повдигната конска опашка, ето един трик. След като сте вързали косата на желаната височина, вземете две фиби и ги подпъхнете под опашката в ластика. Така те ще повдигнат косата.

8. Ако пък искате конската ви опашка да изглежда много по гъста, разделете я на две, топирайте съвсем леко и захванете малка шнолка в цвета на косата или прозрачна в основата на опашката. Тя ще придаде още текстура на косата.

9. А ето и трикче за стърчащите коси. Колкото и дребен да е гребена, колкото и гъста понякога да е четката, тя не винаги успява да укроти бебешките коси в основата, които изпръхват. Затова на помощ идва четка за зъби! Напръскайте четката с лак за коса и с нея пригладете стърчащото. И не забравяйте да е в друг цвят от онази, с която миете зъбите си или поне на друго място. За да не стане грешка сутрин...

10. Ако боядисвате косата си и искате да се радвате на богат и дълготраен цвят, час преди да я измиете, намажете я със 100-органично кокосово масло. То ще я направи по-подхранена, бляскава и ще предпази боята от падане и матиране.