/ ThinkStock/Getty Images
Анкета на сайт за запознанства показа, че е най-вероятно хората да започнат да изневеряват, когато навършат 30 години, малко след като сключат брак, съобщи в. "Дейли експрес".

Кръшкачи признават кога и защо са започнали да изневеряват
 
Участниците в анкетата на сайта за запознанства на обвързани хора "Ашли Медисън" са отговаряли на въпросите кога са решили да изневерят и на каква възраст са го направили за първи път. Данните показаха, че хората най-често решават да се отклонят от правия път и да започнат връзка на възраст от 30 до 39 години.

възрастна двойка любов секс
ThinkStock/Getty Images

Цели 32 процента от анкетираните са преживели първата си извънбрачна връзка на тази възраст, а 28 процента - на възраст от 19 до 29 години. Следват 40-годишните - 24 процента. При 50-годишните само 9 процента имат паралелни връзки, докато при хората на 60 до 69 години процентът е само един.

Любимите алибита на кръшкачите, когато изневеряват
 
Средната възраст, на която британците сключват брак, е 31 години. На тази възраст са и хората, които стават членове на сайта за запознанства на обвързани "Ашли Медисън". Някои от тях се записват още след края на медения месец.

секс
ThinkStock/Getty Images

Мнозина обясняват, че бракът съвсем не е това, което са очаквали. Нещата се променят и когато се появят децата.

Жени признават какво в мъжете им ги кара да изневеряват
 
"Във връзката вече няма толкова страст и секс и се превръща в ежедневие на семейството като единица. Те казват, че се чувстват изолирани от половинката си, повече като съквартиранти, отколкото като романтични партньори", обясни Изабела Майз, директор комуникации на сайта.

секс
ThinkStock/Getty Images

Почти половината анкетирани жени - 43 процента, избират по-възрастен извънбрачен партньор. Това може да означава, че дамите търсят човек с различен опит. Повечето мъже - 57 процента, избират по-млада партньорка, а при 26 процента тя е на същата възраст като тях.

Гняв, несигурност, просто ми се правеше секс... Кръшкачи признават защо са изневерили
 
Според секс терапевтът д-р Тами Нелсън хората изневеряват заради задълженията и натиска в семейството.

През 2018 година инициативата " за разкриване на сексуални посегателства се разпростря по целия свят
ThinkStock/Getty Images

"Очакванията ни . . . могат да доведат до разочарование още на ранен етап. Когато двойките осъзнаят колко голямо предизвикателство е бракът, особено след като се появят децата, те понякога се изненадват как това се отразява на чувствата им един към друг“, казва д-р Нелсън. „Повечето хора изневеряват, след като се родят децата, може би защото копнеят за идеалния партньор, или си спомнят какви са били, преди да имат деца и отговорности, и една афера им помага да забравят".
 
В анкетата са участвали 2000 души.

Вижте още за кръшкачите и изневерите:

Изневяра според възрастта и професията: Най-големите кръшкачи и най-верните партньори

Разкриха на каква възраст жените изневеряват най-често


Вижте основната причина, която кара хората да изневеряват

Кръшкачите се проявяват още през първите пет години на брака

Пет признака, че мъжът изневерява

Чертите на лицето му издават дали е верен

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА