Мнозинството кръшкачи твърдят, че са били подтикнати към изневяра, защото са се чувствали пренебрегнати и лишени от обич
Мнозинството кръшкачи твърдят, че са били подтикнати към изневяра, защото са се чувствали пренебрегнати и лишени от обич / ThinkStock/Getty Images
Резултатите от ново проучване показват, че склонността към забежки най-често се проявява след раждането на първото дете, пише в. "Дейли експрес".

Кръшкачът партньора си мени, но нрава - не

Допитването, направено във Великобритания, е обхванало 1000 потребители на сайта за извънбрачни запознанства Illicit Encounters. Внушителните 70 процента от кръшкачите са признали, че са сложили рога на половинките си след появата на бял свят на първото им отроче.

Защо мъжът и жената обичат различно и кой изневерява повече?

Тридесет и пет процента от анкетираните прелюбодейци са разкрили, че са потърсили ласки извън брачното ложе през първите 12 месеца след раждането на първото им дете.

Жената трудно издържа на напрежението, което цари в чувствата ѝ към официалния партньор и към тайния любовник. Мъжете пък умеят да се разделят
Thinkstock/Getty Images

Двадесет и осем процента са сторили това в рамките на две години след появата му на бял свят, а 10 процента - още през първите шест месеца.

Шест вида изневяра и причините за нея

Мнозинството кръшкачи твърдят, че са били подтикнати към изневяра след раждането на първата си рожба, защото вниманието на половинките им е било погълнато изцяло от новото попълнение в семейството, и са се чувствали пренебрегнати и лишени от обич.

Жени признават какво в мъжете им ги кара да изневеряват

Около една трета от участниците в допитването споделят, че недоспиването след появата на бебето се е отразило неблагоприятно върху сексуалния им живот и това ги е подтикнало да търсят интимност навън. 

Вижте още за кръшкачите и изневерите:

Разкриха на каква възраст жените изневеряват най-често


Вижте основната причина, която кара хората да изневеряват

Кръшкачите се проявяват още през първите пет години на брака

Пет признака, че мъжът изневерява

Чертите на лицето му издават дали е верен
БТА