Чертите на лицето му издават дали е верен
Чертите на лицето му издават дали е верен / Guliver/Getty Images

Жените могат да установят дали един мъж е верен или по-скоро е склонен към изневяра, само изучавайки лицето му, показа ново проучване. Знаците, че той е склонен да изневери, включват класическите черти, които по принцип се приемат за символ на мъжественост – широка челюст, квадратна брадичка, високо чело, плътни и почти залепени една за друга вежди.

Момичета, вие можете да бъдете спокойни, защото според проучването мъжете не са добри в разгадаването на чертите на женското лице.

Експериментът е направен от австралийски учени, които събрали 200 доброволци и ги фотографирали. Те помолили участниците съща така да дадат оценка на собствения си външен вид и да споделят дали някога им се е случвало да изневерят на половинката си. Освен това те трябвало да отговорят дали са склонни да имат отношения с човек, който има връзка, и дали това някога им се е случвало.

„Тези въпроси са важни, тъй като, макар да са необвързани, ако тези хора са отговорили положително, това може да означава, че може би не са склонни да се обвързват и не са фенове на моногамията“, обясняват авторите на проучването.

Снимките били показани на други доброволци, които трябвало да отгатнат дали тези хора са склонни на изневяра. Женската част от участниците се оказала изключително точна в посочването на неверниците, за разлика от мъжете, които изобщо не се справили със задачата да отделят неверните жени от тези, на които може да се има доверие.