/ / Gulliver/Getty Images
Учени от Харвардския университет разкриха, че полезната съставка в червеното вино, ресвератролът, може да помогне на астронавтите при бъдещ полет до Марс, пише изданието "Фронтиърс ин сайколоджи".

Испански град организира ежегодна битка с вино (СНИМКИ/ВИДЕО)

Антиоксидантът ресвератрол може да бъде от полза на астронавтите в мисия до Червената планета да избегнат мускулните атрофии при ниска гравитация.

Десет причини да пиете червено вино (ВИДЕО)

"Когато човек прекара три седмици в Космоса, обемът на мускулите му в колената се съкращава с една трета", изтъква д-р Мария Мортро. По нейните думи при правилна диета могат да се избегнат тези последствия.

Пийте чаша вино всеки ден и ще избегнете депресия

Още преди 16 години учените доказаха, че благодарение на ресвератрола, който се съдържа също в люспите на гроздето, значително се увеличава животът на мушиците дрозофили. Това се обяснява с активирането от тази съставка на гените, отговарящи за реакцията на клетъчния стрес.

Грузия ще произвежда вино на Марс

Дискусиите относно ползите от ресвератрола продължават. В качество на аргументите "против" се изказва мнението, че при любителите на виното и на гроздето не се наблюдава подобен ефект.

Американка стигна 109 години с чаша вино всеки петък

НАСА планира полет до Марс към 2033 г.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА