Холивудски звезди  ще се облекат в черно на церемонията за наградите Златен глобус, за да протестират срещу сексуалния тормоз
Холивудски звезди ще се облекат в черно на церемонията за наградите Златен глобус, за да протестират срещу сексуалния тормоз / ThinkStock/Getty Images
Гал Гадот, Сирша Ронан, Мери Джей Блайдж и Алисън Джани ще се облекат в черно на церемонията за наградите Златен глобус, за да протестират срещу сексуалния тормоз, съобщи Асошиейтед прес.

Най-красивите визии на наградите Златен глобус през годините (СНИМКИ)

Те подкрепиха и кампанията "Time's Up" (Времето изтече), която застана на страната на жени, проговорили за сексуалния тормоз, на който са подложени.

"Аз съм една от тези жени. Да ви кажа, не ми се говори за това и не съм го правила, но съм солидарна с останалите. Искам да ги защитя", каза певицата Мери Джей Блайдж на кинофестивала в Палм спрингс.

Мери Джей Блайдж
Мери Джей Блайдж Gulliver/Getty Images

Времето изтече: Звезди в защита на жените от сексуални посегателства

Тя е номинирана за награда Златен глобус за поддържащата роля във филма "Затънали в кал" (Mudbound). За нея протестът в черно е важен, защото много жени от сектори извън развлекателната индустрия не се осмеляват да протестират.

Алисън Джани, която е номинирана за награда за актриса в поддържаща роля за филма "Аз, Тоня", също подкрепи Рийз Уидърспун, Шонда Раймс, Дженифър Анистън и стотиците други, учредили движението "Time's Up".

Алисън Джани
Алисън Джани Gulliver/Getty Images

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна

Сирша Ронан, номинирана за най-добра актриса за филма "Лейди Бърд", също ще бъде в черно, както и придружаващите я приятелки.

И Холи Хънтър подкрепи инициативата. Тя каза, че времето за солидарност е настъпило и нейно изявление ще е черният цвят.

Холи Хънтър
Холи Хънтър Gulliver/Getty Images

"Мисля, че се усеща сила и тя може да бъде почувствана, когато хората летят във формация, когато са заедно, когато действат като един", каза Холи Хънтър.

Белязани от секс скандали сериали не получиха номинации за Златен глобус

Десетки мъже от развлекателната индустрия бяха обвинени в сексуални посегателства през последните месеци. Скандалът започна с обвиненията срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн.

С подобни обвинения са актьорите Кевин Спейси и Дъстин Хофман, комикът Луи Си Кей и много други.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА