Марая Кери получи първата в кариерата си номинация за Златен глобус
Марая Кери получи първата в кариерата си номинация за Златен глобус / Gulliver/Getty Images
Звездите на музиката Мери Джей Блайдж, Марая Кери и Ник Джонас попаднаха сред номинираните за наградите Златен глобус, предаде Асошиейтед прес.

Блайдж получи номинации за най-добра актриса в поддържаща роля за филма "Затънали в кал" ("Mudbound") на Дий Рийс, както и като съавтор на парчето "Mighty River", което ще се съревновава в категорията за оригинална песен.

Най-добрите в телевизията: Номинациите за Златен глобус 2018

Първи номинации за Златен глобус в кариерите си получиха Марая Кери и Ник Джонас. Изпълнителите са номинирани в категорията за оригинална песен - Кери за парчето "The Star" от анимация със същото заглавие, а Джонас - за "Home" от анимационния филм "Бикът Фердинанд".
Все още предстои да се разбере как разразилият се секс скандал в Меката на киното ще се отрази върху наградния сезон. Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите Златен глобус, ентусиазирано подкрепи филма "Всички пари на света" с номинации за режисьора Ридли Скот и актьорите Кристофър Плъмър и Мишел Уилямс.

Най-добрите в киното: Номинациите за Златен глобус 2018

Продукцията нашумя с това, че Скот побърза да "изреже" обвинения в сексуални посегателства от редица мъже Кевин от завършения филм и го замени с Плъмър.
Организацията "пожертва" и редовно номинираните продукции "Къща от карти" и "Трансродител", белязани от скандалите със звездите им - Спейси и Джефри Тамбор.

Припомнете си големите победители на наградите Златен глобус 2017

Друга наболяла тема в Холивуд - липсата на разнообразие, също намери отражение в номинациите за отличията. Въпреки опасенията, че актьорската надпревара отново ще бъде "бяла", в категориите бяха номинирани Дензъл Уошингтън, Мери Джей Блайдж, Хонг Чау, Октейвия Спенсър.

Недооценяването на жените режисьори - друга болна тема, обаче продължи. Мнозина смятаха, че тази година ще бъде различна и дамите зад камера ще получат признание, но това не се случи. Потенциалните претендентки Грета Гъруиг, Пати Дженкинс и Дий Рийс останаха извън надпреварата за режисьорски Златен глобус.

"Жената Чудо" надхвърли всички очаквания (СНИМКИ/ВИДЕО)

Изненада за наблюдателите се оказа липсата на номинации за романтичната комедия "Болест от любов", както и единствената номинация за "Проектът Флорида".

Обикновено преди обявяването на номинациите вече е известен носителят на почетния приз "Сесил Б. де Мил". Тази година призьорът все още не е избран.

Миналогодишната носителка Мерил Стрийп получи поредна номинация за Златен глобус за ролята си във филма "Вестник на властта" на Стивън Спилбърг

И още от Златен глобус през последните години:

Най-забележителните звездни рокли на Златен глобус през годините (СНИМКИ)

Най-блестящите дами на Златен глобус 2017 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Дамите, които се съблякоха твърде много за Златен глобус 2017 (СНИМКИ)

Умопомрачителни тоалети, холивудски красавици и много стил на Златен глобус 2017 (СНИМКИ)

Звезди, стил и сексапил на наградите Златен глобус 2016 (СНИМКИ)

Блясъкът на звездите от червения килим на Златен глобус 2015 (СНИМКИ)

Най-стилните дами на червения килим на Златен глобус 2014 (СНИМКИ)

Модните гафове на червения килим на Златен глобус 2014 (СНИМКИ)

По червения килим на 71-ите награди Златен глобус (СНИМКИ)

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА