/ iStock/Getty Images
Британците не се славят с кулинарните си умения, но в условията на принудителна изолация масово се отдават на месене на хляб в домашни условия и то до такава степен, че брашното в някои магазини се изчерпва, съобщи Ройтерс.

Как да си приготвите картофени кнедли с овче сирене? (ВИДЕО)

В същото време търсенето на рецепти онлайн чувствително нараства. BBC Good Food (Би Би Си Гууд Фууд) обяви, че посещенията в сайта са започнали да се увеличават от 23 март, когато влязоха в сила ограничителните мерки. Най-голям е бил трафикът в сайта в неделя. Посещението за деня са били 7,8 милиона, повече, отколкото когато и да било по празници като Коледа и Великден.

Рецептите са хляб са много търсени, а видеото "как да си направим хляб" бележи ръст на гледанията с близо 700 процента през последните две седмици, каза Лили Баркли, дигитален редактор на Би Би Си Гууд Фууд.

iStock/Getty Images

В периода на изолация предпочитанията за храна и готвене се променят. През първата седмица имало най-високо търсене на рецепти с продуктите, които бяха изкупени масово като паста например.

Следващата седмица, когато децата у дома вече започнали да скучяат, бил регистриран ръст в търсенето на изискващи повече творчество рецепти като сладкиши, бисквити, както и начини да си направиш слайм или солено тесто.

Храните, които укрепват имунитета срещу вирусите

В седмицата от 1 април на сайта bbcgoodfood.com най-търсени били рецептите за кексове и за хляб, сочат данни от Гугъл Трендс.

Тъй като заради презапасяването в някои супермаркети свършиха основни продукти като яйца и брашно, рязко се увеличи и търсенето на рецепти без брашно.
БТА