Бил Гейтс
Бил Гейтс / Gulliver/Getty Images
Милиардерът и основател на Microsoft Бил Гейтс е написал книга, озаглавена "Как да предотвратим следващата пандемия", която ще бъде публикувана през май 2022 г.

"В книгата описвам конкретни стъпки, които можем да предприемем, за да спрем бъдещи пандемии, но и да подобрим здравните грижи за всички хора по света. Набелязвам уроците, които можем да извлечем от тази пандемия, иновациите, от които се нуждаем, за да спасим човешки животи", написа Гейтс в блога си.

Милиардерът също така обеща да разкрие "редовните си разговори" с лидери в областта на общественото здраве, включително с главния лекар по инфекциозни болести на Америка Антъни Фаучи и генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус. Гейтс ще сподели и "какво е да си обект на конспиративни теории".

Милиардерът Бил Гейтс редовно споделя мнението си за възможните сценарии за пандемия от коронавирус. По-рано Гейтс заяви, че броят на случаите на коронавирусни инфекции в страните ще намалее след вълната от щама Омикрон, като коронавирусът постепенно ще започне да се третира като сезонен грип.

Financial Times съобщи, че фондация "Бил и Мелинда Гейтс" и британският фонд Wellcome Trust отпускат 300 млн. долара на Коалицията за иновации в областта на готовността за епидемии, която е помогнала за разработването на програмата Covax за доставка на ваксини в страните с ниски и средни доходи.

 
БГНЕС