/ iStock/Getty Images
Бебе от женски пол от застрашен вид бенгалски тигър се е появило на бял свят през уикенда в Националния зоопарк на Никарагуа, предаде Франс прес.

За новороденото се полагат специални грижи, тъй като му майка му няма достатъчно мляко, за да го храни, съобщи директорът на зоологическата градина Едуардо Сакаса.
 

Това е четвъртият тигър, роден в плен в Националния зоопарк на Никарагуа, който се намира в град Масая на около тридесет километра южно от столицата Манагуа.

Малката четиридневна тигрица, която все още не е кръстена, се "храни със специално котешко мляко", допълва Сакаса.

"Много е сладка. Полагаме специални грижи за нея, за да оцелее. Задачата е трудна, тъй като тя не е кърмена с коластра (първо майчино мляко), осигуряваща естествена защита", обяснява директорът на зоопарка.
 
Майка й Далила през декември роди малка бяла тигрица, която беше наречена Ниеве (Сняг). Бебето обаче се спомина две седмици след раждането си, въпреки внимателните грижи, които получи, припомня агенцията.

Националният зоопарк в Никарагуа е дом на още две тигрици, всяка от които е родила. Това дава надежда на Едуардо Сакаса да го превърне в "генетичен център" за опазване на вида.

Бенгалският тигър фигурира в Червения списък на Международния съюз за опазване на природата като застрашен вид, основна заплаха за който са ловът и намаляването на горите в Азия - неговото естествено местообитание.
БТА