/ iStock/Getty Images
Малки промени в поведението на партньора могат да издадат, че той изневерява, например ако започне да крие телефона си. Накажат ли го в службата обаче, тази вероятност значително се увеличава, съобщи в. "Мирър".

5 ясни знака, че ви изневеряват (ВИДЕО)
 
Изследване на списанието на Американската академия на науките анализира поведението на мъже, работещи като полицаи или финансисти, за да потърси връзката между проблемите с дисциплината и личния живот. След това психолозите потърсиха информация за тези хора в сайта за запознанства на семейни "Ашли Медисън", чийто лозунг е "животът е кратък, започнете извънбрачна връзка". Въпреки обещанията за дискретност, сайтът се оказа жертва на хакери през 2015 г. и данните за 36 милиона потребители станаха публични.
 
Психолозите са сравнили мъжете от всяка професия с контролна група без наказания. Данните за полицаите разкриха, че извършилите служебни нарушения два пъти по-често имат платен акаунт в "Ашли Медисън", в сравнение с дисциплинираните служители на реда.

Защо изневеряват щастливо обвързаните? (ВИДЕО)
 
Психолозите твърдят, че резултатите са статистически много значими и подобни модели са установени и сред други професии. Те заявяват, че повечето хора правят грешки някога през живота си, но изследването дава "убедителни доказателства", че поведението в службата е свързано с поведението в личния живот.
 
"Това потвърждава класическото становище, че добродетели като честност и вярност влияят върху мислите и действията на човека в различни ситуации и контекст", твърдят изследователите.

И още:
 
Ето защо жените по-лесно прощават изневярата

Седем признака, че партньорът ви изневерява

Откриха основната причина, която кара хората да изневеряват

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА