Тъга, разочарование, гняв... Това са емоциите, които ни връхлитат, когато разберем, че любимият ни човек ни е изневерил. Все пак това е човекът, на когото толкова сме вярвали и разчитали. И винаги се чудим само едно единствено нещо - защо? Какви са причините за изневярата? Каналът "OMG Facts" във vbox7 показва какво смятат експертите:

1. Има проблем със самочувствието

"Сексът не е основната причина хората да изневерят", твърди психотерапевтът Пол Хокмайър. Според него става въпрос по-скоро за дефицит на нещо в живота на неверника и това най-често е егото. Те не се чувстват пълноценно. 
 
2. Страхува се

Понякога изборите ни са плод на страховете ни. Затова и една изневяра би била резултат от страха, че неверникът се превръща в незначителен и неатрактивен човек.
 
Откриха основната причина, която кара хората да изневеряват

3. Иска да скъсате

Според Хокмайър изневярата може да бъде знак, че другият иска да се разделите, но няма куража да ви го каже очи в очи. 
 
4. Чувства се пренебрегнат

Може би човекът, който е изневерил, се чувства емоционално или сексуално пренебрегнат от партньора си и просто иска да си набави онова, което му липсва.
 
5. Не оценява последствията

Може би става въпрос за някакво временно увлечение, по-скоро развлечение. Това не прави нещата по-приемливи, но също е възможна причина.
 
И още:

Вижте на каква възраст жените изневеряват най-често

Ето защо жените по-лесно прощават изневярата

Седем признака, че партньорът ви изневерява

Кога сексът омръзва при двойките

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук