Кога сексът омръзва при двойките
Кога сексът омръзва при двойките / снимка: Thinkstock/Getty Images

Двойките правят най-добър секс през първите четири години от връзката. След това партньорите губят интерес и влечението им един към друг отслабва, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено сред 5000 души във Великобритания от сайта Рилейт за онлайн консултации по въпросите на взаимоотношенията между двойките.

Допитването разкрива, че само половината от участниците в него са доволни от сексуалния си живот близо половин десетилетие след началото на връзките им. Същевременно 31 процента от мъжете и 18 процента от жените са категорични в признанието, че се чувстват "сексуално незадоволени".

"Във връзката настъпва момент, когато сексът вече не е приоритет за партньорите. Върху либидото влияят различни фактори - наличието на деца, професионалната реализация, медицински проблеми, депресия. След като е изминало известно време, двойките се изкушават да сравняват сексуалния си живот с този в началото на връзката им, но подобни сравнения често са нереалистични", обяснява сексуалният терапевт Питър Садингтън.

Източник: БТА