Идентичност, традиция и суверенитет за расистите
Идентичност, традиция и суверенитет за расистите / netinfo

Новата група на крайнодесните партии в Европейския парламент официално обяви учредяването си на 15 януари вечерта. Това стана в пленарната зала, веднага след като парламентът посрещна тържествено новите български и румънски депутати.

Обявяването на новата група направи евродепутатът от френския Национален фронт Бруно Голниш, който ще бъде и председател на новата формация. Групата ще се нарича "Идентичност, традиция и суверенитет". В нея ще членуват 20 европейски депутати. Сред тях е и евродепутатът Димитър Стоянов от партия "Атака". В групата ще влизат седем французи, петима румънци, трима белгийци, двама италианци, включително внучката на фашисткия диктатор Бенито Мусолини - Алесандра Мусолини, един австриец и един британец.

„С включването на България и Румъния в Евросъюза групата на крайнодесните получава достатъчен брой депутати в Европейския парламент, а заместникът на французина Жан Мари Льо Пен ще бъде лидер на алианса”. С подобни коментари европейската преса описа първия ден на българските и румънските евродепутати. „Крайнодесните правят своя група в Европарламента. Това е пряк резултат от приемането на България и Румъния в ЕС”, коментира британският вестник „Гардиън”. Статията е озаглавена "Първият подарък на Румъния за ЕС - организация на неофашисти и отричащи холокоста".

И така Европейският парламент вече може да се похвали с група, която докато вървят многото дебати за толерантност и равноправие, ще мисли за обратното. Ще се грижи за расизма в Европа. Наистина в Страсбург и Брюксел вече се разискват дори проблемите на домашните любимци. Но за проблемите на расистите никой нищо не прави. Тоест тази група се бори за толерантност към ксенофобите.

„Врагове на циганите, хора, които се отказват от Холокоста, ксенофоби, хомофоби и антисемитисти” – така още описват в Стара Европа иначе аристократично и стилно наречената група "Идентичност, традиция и суверенитет".

Къде е истината?

Решете сами. Нашето момче си го знаем. Димитър Стоянов вече се похвали в Европарламента, че в страната му живеят "най-красивите циганки" и заявява, че знае от къде да си купи 12-годишна ромка за максимум 5000 евро.

А кои са съмишлениците му?

Бъдещият лидер Бруно Голниш чака съдебна присъда по обвинение в отричане на Холокоста. От румънска страна имаме партията Велика Румъния. Участва с пет члена. Велика Румъния е националистична организация, която е гласувала срещу приемането на северната ни съседка в Европейския съюз. Сега обаче май вече им харесва там. Между другото партията никога не е крила, че презира етническите унгарци, евреите и ромите.

Великобритания също участва в "Идентичност, традиция и суверенитет" с един представител – господин Ашли Мот. Той е достоен евродепутат, разследван за имуществена измама.

Австрийската Партия на свободата участва също с един евродепутат – Йорг Хайдер. Неговата биография, обаче бледнее до тази на Алесандра Мусолини. Фамилията й всъщност говори достатъчно. Не се лъжете от вида й. Алесандра е бивш модел, но винаги ще бъде внучка на диктатора Бенито Мусолини.

Весела компания. Какво ще даде на Обединена Европа? Сигурно скоро ще разберем. А защо са се обединили?

Отговорът е прост – групата от бивши евродепутати единаци ще получи субсидии и политическа права, които независимите депутати нямат. А иначе рехавата програма на "Идентичност, традиция и суверенитет" е противопоставяне на европейската конституция и приемането на Турция в Европейския съюз.

В общи линии новото движение се роди, за да спъва объркания ход на Европейския съюз. Все пак ще бъде по-лесно на Елс де Гроен. Вече май няма нужда да бие път до Пловдив, за да оплаква ромските малцинства. Техните истински врагове ще крачат редом с нея из кулоарите на Европейския парламент.