Огнян Герджиков
Огнян Герджиков / netinfo
Гласувах за нещо по-добро, каза пред журналисти служебният премиер Огнян Герджиков след като упражни правото си на глас на парламентарните избори в Професионална гимназия по механоелектротехника.
 
"Дано наистина нещата вървят по-добре", допълни той.

Румен Радев изрази надежда, че бързо ще бъде съставен кабинет след изборите
 
Премиерът отбеляза, че има много хора, които са черногледи и смятат, че нищо не се случва и че страната се развива по-зле и им препоръча да си припомнят как е изглеждала България преди двайсет години, за да видят огромната разлика.
 
"Нека да не бъдем толкова черногледи, провеждат се нормални избори, ще изберем този, когото намерим за най-подходящия да ни управлява, надявам се по-добре от предходните управления", допълни Герджиков.

Огнян Герджиков
netinfo

Избирателната активност в страната е 8.44%
 
В отговор на въпрос дали, ако се наложи да продължи да бъде служебен премиер, има готовност за това, Герджиков заяви, че ще трябва да има, защото това е отговорност и не може да си позволи, ако му се гласува това доверие "да остави на средата нещата" и посочи, че ще изпълни докрай дълга си.
 
Помолен да прогнозира дали след тези избори ще има постоянен кабинет, служебният премиер каза, че силно се надява че ще има и допълни, че почти е убеден, че ще има.
 
"Трябва да имаме, защото за никого не е добре да нямаме. Така че моята надежда е след около месец да имаме едно редовно правителство", заяви Герджиков.

Как да гласуваме на изборите? (ВИДЕО)
 
В отговор на въпрос дали ще се спази Конституцията, ако няма правителство в рамките на до три месеца, да има нови парламентарни избори или ще се търсят форми за отлагане за есента, премиерът подчерта, че законите трябва да се спазват.
 
е трябва да се правят свободни упражнения, така че строго се придържаме към Конституцията и законите", допълни той.

Следете как протичат парламентарните избори и на страницата на Dariknews.bg във Facebook, където можете да споделяте и вашите коментари по темата, както и да сигнализирате за нередности по време на изборния процес.