Румен Радев
Румен Радев / БГНЕС
"Гласувах с надеждата на всички българи за една по-добра, модерна, просперираща България. Това зависи от всички от нас". Това каза президентът Румен Радев, след като гласува на предсрочните парламентарни избори в столичната Професионална гимназия по транспорт "Макгахан".
 
В отговор на въпрос държавният глава заяви, че правителството е взело всички мерки и изрази убеденост, че изборите ще протекат спокойно, като подчерта, че България е правова демократична държава.

Избирателната активност в страната е 8.44%

Румен Радев
БГНЕС

Попитан за избирателната активност, Румен Радев коментира, че това е ангажимент на партиите и допълни, че служебното правителство е създало всички възможни условия, така че, който има желание, да изрази своята воля.
 
Президентът Радев изрази надежда, че бързо ще бъде съставено правителство след изборите.
 
"След всички престрелки между партиите и тежки обвинения, аз се надявам, че те ще проявят разум и национална отговорност и дори с цената на компромиси, които са неизбежни в тази обстановка, ще имаме възможно най-бързо съставяне на правителство", посочи държавният глава.

Румен Радев
БГНЕС

Гласуваме за 44-ия парламент
 
Той каза, че е готов да извърши всички дейности съгласно Конституцията относно провеждане на консултации и връчване на мандат.
 
Той допълни, че "оттук-нататък всичко зависи от това колко експедитивно ЦИК ще обработят резултатите, както и от волята и отговорността на партиите".
 
В отговор на въпрос президентът Радев каза, че след изборите ще изрази своята позиция, касаеща суверенитета и независимостта на България.

Румен Радев
БГНЕС


Следете как протичат парламентарните избори и на страницата на Dariknews.bg във Facebook, където можете да споделяте и вашите коментари по темата, както и да сигнализирате за нередности по време на изборния процес.