Три неуспешни опита за започване на извънредно заседание на НС във вторник вечер. Точка единствена в дневния ред на днешното, второ подред извънредно заседание, бе изслушване на служебния министър на енергетиката, при негово отсъствие - на заместник-министъра на енергетиката и на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, във връзка с увеличаването на цената на тока.

Малко след 19:30 часа не се събра кворум за започване на заседанието. В зала се регистрираха 111 народни представители. След 30-минутна почивка отново не се събра кворум. Регистрирани бяха 117 депутати. След още една почивка отново не се събра кворум - регистрираха се 118 народни представители.

нс
БТА

нс
БТА

Токът поскъпва с близо 30% от началото на юли

ГЕРБ-СДС и ДПС събраха подписи и внесоха искане за извънредно заседание на Народното събрание във връзка с цената на тока, обяви на брифинг в парламента по-рано народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова. 

„Днес, ние от ГЕРБ-СДС и ДПС, внесохме в деловодството на НС искане за извънредно заседание на НС, за да можем да изслушаме председателя на КЕВР и служебния министър на енергетиката”, поясни Теменужка Петкова.

„Целта на това действие е да не се злоупотребява с промените в Конституцията. Когато приехме непрекъсваемост на работата на НС, не целяхме да се превръща трибуната за предизоборно говорене. Искаме днес да бъде проведено и второто извънредно заседание, за да няма второ другата седмица”, добави Тома Биков. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA, БТА