/ БТА
Няма да има драматична промяна в цената на тока, заяви от парламентарната трибуна служебният министър-председател Димитър Главчев, който бе изслушан в рамките на днешното извънредно заседание на Народното събрание. Въпреки, че темата на изслушването бе размерът на предстоящото осъвременяване на пенсиите, Главчев отговори на въпрос за предстоящото увеличение на цената на тока за битовите потребители от 1 юли. 

Какво се случва в АЕЦ „Козлодуй“ и какви са напреженията, във връзка с искането за увеличаването на изкупната цена на тока?“, поиска отговор народният представител. 

„Няма никакво напрежение по отношение на увеличаването на цената на тока, нито в „Белене“, нито в „Козлодуй“ има напрежение. Правителството, доколкото е в компетентността си, следи процеса. Има независим регулатор, който определя цената на тока и не го казвам, за да прехвърля топката там. Следим процеса по формиране на цената на тока, доколкото е в правомощията на изпълнителната власт“, отговори Димитър Главчев. 

„Мога да успокоя българското население, че няма да има драматична промяна. Мога да дам индикативен процент – в рамките на инфлацията, че и по-надолу. Не е моя работа да казвам каква ще бъде цената на тока от 1 юли“, допълни служебният премиер. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иван Лазаров/БТА