България е министърпредседателска република, смята Алексей Петров
България е министърпредседателска република, смята Алексей Петров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
България е министърпредседателска република, смята Алексей Петров
45324
България е министърпредседателска република, смята Алексей Петров
  • България е министърпредседателска република, смята Алексей Петров

В България живеем в подменен модел и сме не парламентарна, а министърпредседателска република. Това заяви в Добрич кандидатът за президент Алексей Петров. Той смята, че управляващите си играят с опасни неща, визирайки театърът, който според него е бил разигран в Катуница. Предизборният дебат се подменя със зрелища, заяви Петров.

Алексей Петров изрази притеснение, че изборите на 23 октомври ще бъдат изключително корумпирани: „Изборите са най-голямата перачница на пари, пране на пари, осъществявано от партиите. По своеобразен начин черната икономика придобива дял в държавното управление и нашият апел към тези хора е да вземат парите, те са откраднати от тях. Но да накажат този, който иска да си купи позицията и да гласуват за друг, което ще им осигури пари за повече дни. Още по-опасен е феноменът купуване на изборни комисии. Това се изразява като опасение от хората почти навсякъде в България. Естествено е да очакваме подмяна на вота. А целта може да оправдава много средства, включително тези зрелища, които се предлагат в момента на хората. Ние дори твърдим, че може да се стигне до дивашки кървави избори, каквато опасност имаше със сценария в Катуница. Това се целеше. Сега МВР ще блокира циганските квартали, ще създаде спокойствие, за да осъществи контрол по време на избори къде да отидат гласовете на тези хора. Аз се възхищавам на младите хора, че реагираха по този начин срещу несправедливостта. Но те бяха употребени, като им беше назован един враг на несправедливостта - Цар Киро. Това не е вярно. Това беше режисирано, Цар Киро имаше своята роля. Няколко дни той отсъстваше, охраняван от МВР, МВР бездействаше, докато употребените млади хора трябваше да бъдат насочени някъде към неговите палати. След като се оказа, че това контролирано насилие излиза от контрол, се наложи да внасяме успокоение. Ами ако беше късно?!".

Алексей Петров прогнозира, че след изборите ще се окаже, че в България няма пари за пенсии и заплати. Той подчерта, че тяхната кандидатпрезидентска двойка с Николай Георгиев предлага промяна на модела на управление в страната.

Кандидат-президентът се срещна в Добрич с журналисти, студенти, представители на селското стопанство и малкия и среден бизнес и откри турнир за Националната купа на България по карате за юноши и девойки.

Други новини от Добрич