Банковите лихви могат да се свалят с пазарни механизми, смята Алексей Петров
Банковите лихви могат да се свалят с пазарни механизми, смята Алексей Петров / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Банковите лихви могат да се свалят с пазарни механизми, смята Алексей Петров
45980
Банковите лихви могат да се свалят с пазарни механизми, смята Алексей Петров
  • Банковите лихви могат да се свалят с пазарни механизми, смята Алексей Петров

Лихвите на банките могат да бъдат свалени чрез пазарни механизми. Това заяви кандидатът за президент Алексей Петров на среща с представители на малкия и средния бизнес. Петров се обърна към тях с думите „производители на хляба на българските граждани", тъй като именно те са истинските работодатели в България, а не големите фирми, които финансират партиите, смята той.

„Уважаеми производители на хляба на българските граждани, в тази сграда преди повече от две години екипът на Съюза за стопанска инициатива поведе война срещу милиардите, срещу банките и срещу партийните клики. Днес, когато светът се залива от протести срещу банките, ние българите вместо с примирение, трябва да реагираме при това не предизборно, а защото става дума наистина за хляба, с още по-голяма сила при това толкова пъти, колкото пъти са по-високи лихвите в България в сравнение с европейските страни", каза Алексей Петров на представителите на малкия и средния бизнес.

„Две години Съюзът за стопанска инициатива беше подложен на безпрецедентна репресия за това, че ние си позволихме да обявим война на високите лихви на банките, две години ръководството беше подложено на тормоз, а аз лично платих с едногодишен арест. Ние сме длъжни като работодатели, ние, които се грижим за хляба на хора, да реагираме, при това с по-голяма сила от това, което се случва по света в момента", допълни той.