Алексей Петров се обяви срещу ограбването на народа чрез високите лихви по кредити
Алексей Петров се обяви срещу ограбването на народа чрез високите лихви по кредити / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Алексей Петров се обяви срещу ограбването на народа чрез високите лихви по кредити
45039
Алексей Петров се обяви срещу ограбването на народа чрез високите лихви по кредити
  • Алексей Петров се обяви срещу ограбването на народа чрез високите лихви по кредити

Гражданите ни подкрепят в искането за налагане на мораториум на политическите партии. Това каза в интервю за Дарик кандидатът за президент Алексей Петров. Той и кандидатът за вицепрезидент Николай Георгиев се срещнаха със симпатизанти в градовете Летница, Троян и Тетевен. Бившата барета се обяви за спиране на черния пазар на банките и у нас и срещу ограбването на народа чрез високите лихви по кредитите.

Кандидатът за президент Алексей Петров разказа, че след срещите си с обществеността в градовете Летница и Троян гражданите са признали, че се страхуват от натиск преди вота.

„Общото ми впечатление е, че наистина сме на прав път с искането на мораториум върху политическите партии, тоест за отнемане на привилегиите на партиите. Срещаме масово одобрение. За съжаление, в Троян и преди това в Летница констатираме също онова, което не само ние, а почти всички кандидати извън управляващите вече отдавна заявиха, че в България в момента се насажда страх. В Троян дори хората, които трябва да бъдат символ на високия български дух, на пословичната българска, балканска непоколебимост, си признаха публично в залата, при това голямо мнозинство, че в момента се страхуват. Десетки граждани заявиха, че когато участват в такива срещи, включително тук, е било организирано вчера отделни хора да бъдат предупреждавани да не идват на срещата с нашия екип. Това е абсурд. Това, разбира се, ние сме срещали и в други градове, мисля, че в Априлци имаше такъв случай", разказа Петров.

„България трябва да спре да бъде черен пазар на банките, които ограбват българския народ", каза още кандидатът за „Дондуков" - 2 Алексей Петров: „Изборът на екипа ни е избор на нов дневен ред на България, което означава на първо време отнемаме на привилегиите на партиите, за да спрем обогатяването на партийните клики на гърба на българските граждани. На второ място е спирането на ограбването на българския народ с високите лихви от банките. Трябва да бъде принуден покровителят на банковите спекуланти и на монополите Бойко Борисов да спре разхищаването и кражбите на държавни пари. Това е дневният ред на хората. Днес хората искат да имат работа, която наистина едноличният партиен търговец Борисов им отне. Той няма да остане в историята, както и в Троян се изразяват, като строител на магистрали, а като икономически и политически килър на малкия и среден бизнес, на държавността, на свободното слово. Не може да говорим за държавност, когато използваш институциите да репресират политически опонент или бизнес конкурент. Хората искат спокойствие, те знаят, че ако няма работа, ако не се възстанови малкият и среден бизнес, пенсионерите са обречени на мизерия, а младите хора на емиграция. Смятаме, че нашият екип и лично аз като кандидат за президент и член на този екип - аз съм отдал последните 15 години на зашита на малкия и среден бизнес - ако бъдем избрани, малкият и средният бизнес и хората, които търсят работата, ще имат директните си представители на „Дондуков" - 2".

„Ние се чувстваме още по-силни днес и още по-мотивирани да се противопоставим на безобразното управление, което ни води към катастрофа", коментира още кандидатът за президент Алексей Петров.