Алексей Петров прогнозира мизерия за пенсионерите и емиграция за младите
Алексей Петров прогнозира мизерия за пенсионерите и емиграция за младите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ако нещата продължават по стария начин, това което ни очаква е мизерия за пенсионерите и емиграция за младите хора. Това заяви в Сливен кандидатът за президент Алексей Петров. Заедно с доц. Николай Георгиев той се срещна с представители на средния и малък бизнес, с пенсионери и младежи, пред които коментираха и конфликтът в Катуница.

Ясно е че проблемът в Катуница ще утихне в следващите дни. По-важно е защо се случи и това, че от него ще се възползват за пореден път партийците, които 22 години деляха хората, изтъкна Петров. „Борисов спокойно контактува с феновете и на „Ботев” и на „Локомотив” чрез собствениците на клубовете. Ние разполагаме с данни, които ни дават основание да смятаме и да се съмняваме, че премиерът Борисов по странен начин има интерес. Но тук говорим за нещо страшно”, обясни той.

„Човек, който не си дава сметка какво прави, и няма култура за сигурност, си играе с огъня. Не разбира, че всъщност в стремежа си да отклони вниманието на българската общественост, други проблеми като проблема с Шенген, проблема, че ще търся отговорност за това, което ми се случи в Тетевен, за този корупционен скандал около Плевнелиев. Той всъщност създаде една опасност за националната сигурност”, каза още Петров.