Какво ни очаква през 2012 година според Алена
Какво ни очаква през 2012 година според Алена / снимка: Impact Press Group
Какво ни очаква през 2012 година според Алена
48662
Какво ни очаква през 2012 година според Алена
  • Какво ни очаква през 2012 година според Алена

Много неща се изговориха за 2012-а. Не липсваха предсказания и гадания на много хора. Холивуд дори си позволиха да направят сериозен бизнес от това. Идва ли краят на света, или това е просто мечтата на мързеливите? Има ли прераждане и живот след смъртта?

Какво ни очаква всъщност през предстоящата година, добра ли ще е тя за нас, какво ни вещаят звездите и кои зодии ще бъдат облагодетелствани, ето какво каза пред Дарик астрологът и нумеролог Светлана Тилкова-Алена.

Какво Вие си пожелахте и първото нещо, което Ви се сбъдна през тази година?

Бях си пожелала да си я посрещна вкъщи, което беше една мечта. С моя съпруг от 12 години не сме си били у дома на Нова година. Беше невероятно спокойно, имаше солидна трапеза.

Какво направи Алена за Коледа и Нова година?

Алена направи много неща. Аз обожавам да готвя. Кухнята е моята площадка, на която си почивам. За много жени е работна обаче. Не допускам никого там. Моят съпруг е телец, те обичат да готвят, но аз съм му забранила. Така че имаше всичко, което се слага на трапезата, като се започне от сармички, мине се през баница, питката стана страхотна.

Къде отиде парата?

В мен. От 14 години парата е в мен. Този път така бях въртяла нещата, че да се падне поне на къщата, но пак в мен. Вече съм си ги натрупала в едно портмоне.

Закачливо сме кръстили разговора „Последният хороскоп на света”. Това няма да бъде така, нали?

Аз обаче ще продължа заглавието - това ще бъде последният хороскоп за края на света от астрологична гледна точка, защото астрологията не може да предскаже край на света. Но ще трябва да разочаровам всички, че, за съжаление, вече имаме нови дати, след като учените потвърдиха, че календарът на маите не вещае край на света. Беше доказано, че нещо не е разчетено, че е имало пукнатина, която водела до други тълкувания. Аз още през лятото на 2009 г. успокоих хората, че край на света няма да има. Но Холивуд си направи големите пари с филма, който направи. Всъщност този край на света е шанс за инициативните и умелите да печелят добри пари. Така че край на света няма да има! Но аз искам да фиксирам поредните дати, за да няма страхове. Първата поредна дата за поредния края на света е 17 март 2012 г., когато един планетоид Ибиро щял да се приближи много близо до планетата Земя. Няма такова нещо! Първо, че никой не го е видял. Второ, че астрономите го приемат с насмешка, защото това е планетоид, не е астероид, не е метеорит, така че няма абсолютно никакъв повод за страхове. Обаче има две други дати. Явно 2012 г. на много хора започна да не им харесва и сега вече имаме 13 април 2029 г. и 13 април 2036 г. Ако едното не стане, някой се надяват, че ще е другото.

Защо толкова се надяваме светът да свърши?

Много пъти съм се замисляла, аз също си го задавам този въпрос и стигам до извода, че свършека на света е мечта на мързеливите, на хората, които не умеят да се борят.

Това не е ли онази романтична смърт?

Няма романтична смърт. Краят си е край, както и да го погледне човек, независимо от това, че следва прераждане, в което аз съм сигурна, че съществува. По-хубаво е да не си мечтаем за края на света, който още не ни е отреден. А планетата Земя не съществува във вселената и в нашата слънчева система, за да си отиде по този начин.

Каква всъщност е тази година 2012?

Това е годината на Меркурий. Може би пробивът при някои български псевдофеномени да говорят други неща идва от фактът, че Марс ще бъде в своето ретроградно движение от 24 януари до 14 април, но това не означава, че годината е на Марс. Тя категорично е година на Меркурий. Меркурий е планетата, която ще ни донесе нови приятелства, нови познанства, нови работодатели, нови работни места. Искам да пожелая на всички българи: бъдете смели и уверени в себе си, защото извън здраве, трябва сами да можем да градим просперитета си! Ако се отпуснем и спрем да си вярваме, сами ще предизвикаме края на нашия малък свят, което е ненужно.

Какво ни очаква генерално в 2012-а?

Всеки човек си има своя индивидуален хороскоп за годината, но като цяло заради това, че тя е година на Меркурий, най-облагодетелствани ще бъдат родените в близнаци и дева, както и хората, които има асценденти Луна в тези два знака, защото Меркурий управлява близнаци и дева. Между другото девите, аз го казвам с много хумор, но това е факт, за първи път ще спрат да подреждат живота на хората и ще се постараят да се сработят с тях. Аз имам много познати деви, които непрекъснато мърморят, но този път ще бъдат сговорчиви. Близнаците на свой ред ще се научат да бъдат малко по-малко хвърковати и да се приземяват, за да могат да постигнат мечтаните цели, които не са успели да постигнат през изминалите девет години. Друго важно е, че огнените знаци ще се научат да бъдат малко по-малко агресивни и ще успяват да си наложат такт по време на разговорите. Водните знаци ще поливат със студена вода само, когато е необходимо. Тук пак ще отворя една скоба, финансовият ни министър е роден в рак и когато правех политическия хороскоп през 2009 г., бях написала, че е хубаво, че е роден в рак, защото ще полива другите раци от другите министерства с искане на пари, което се случва. Раците са много стойностен знак. Аз като един водолей с асцентедент рак не мога да не похваля знака. Земните знаци ще успяват, при положение, че се откопчат малко от материалното си начало, като става дума за телец и козирог. Въздушните знаци (водолей, близнаци и везни), както винаги, ще си бъдат себе си, като близнаците ще се приземят малко, а останалите си остават със своето амплоа.

Дарик радио е родено през 1993 г. от любовта на Радосвет Радев, часът на раждане е 12 на обяд.

В знака на водолей с асцендент телец.

Алена е направила цял хороскоп за Дарик радио. Ние тази година на 21 януари навършваме 19 години. Какво да очакваме? Какво казват звездите за Дарик?

Аз ще започна най-напред с датата на създаване на радиото. Много е интересно. Впечатли ме както от астрологична, така и от нумерологична гледна точка. Първо, защото в т.нар. дом на професионалната реализация, което е много важно за радиото и за всички хора, които работят в него, се намират Слънцето и Меркурий. Какво по-хубаво от това?! С всички качества, които Меркурий дарява, защото това е планетата на журналистите, на репортерите, на водещите и в комбинация със Слънцето няма по-хубав шанс нещо да стартира точно с такива астрологични дадености. Освен това самата вибрация на деня на раждане и старта - 21 януари - носи контакти, а общата вибрация на деня носи положителна карма. Тоест радиото през всичките тези 19 години е градило положителна карма със своите слушатели и в същото време е привличало непрекъснато нови почитатели. По-хубаво от това няма как да се пожелае. Сега обаче, тази година радиото навлиза в година на много емоции, което искам да подчертая, че в никакъв случай не е лошо, напротив, този път в дома на професионална реализация е само Слънцето. Меркурий малко е избягал, но това означава, че през тази своя лична година от 21 януари 2012 г. до 21 януари 2013 г. радиото ще бъде още по-съпричастно към проблемите на хората. Сега обаче ще се наложи всички журналисти, работещи в радиото, повече да се ровят в проблемите на хората, в личните преживявания и не само в личните, а самите хора ще изискват помощ от такова естество - да бъдат споделяни проблемите им и да бъдат чути от повече хора. Всъщност това покритие също е перфектно и аз много се радвам, че мога да го кажа. Освен това водолеят е носител на новото, на напредничевото, винаги лети смело напред и аз искрено се надявам, че радиото ще продължава да си завоюва все по-високи водещи позиции. Асцендентът в телец винаги приземява, не позволява нереални репортажи и неверни тълкувания, което е чудесно.

Т.е. ние никога няма да забравим от къде сме тръгнали?

Да. Аз съм сигурна, че наистина няма случайни неща, защото след като Меркурий фигурира в дома на професионалната реализация при старта на радиото, това за мен е някакъв знак от съдбата. Погалване с четката на щастието и на късмета. Така че от тук нататък стискам палци и пожелавам успех на всички вас!

Какъв ще е хороскопът на тримата номинирани за Мъж на годината? Какво ще им се случва? Къде се намират те спрямо звездите и кой от тях ще бъде Мъж на годината?

Много е трудно да кажа кой от тримата ще бъде Мъж на годината, защото те са прекалено разнопосочни като място в общественото пространство. Няма да бъде никак лесно. При Христо Мутафчиев искам да отправя един съвет: „Христо, научи се да си даваш почивка, защото това, което ти се случи и което цяла България преживя, беше точно заради невъзможност да осъзнаеш, че сме живи човешки същества, че имаме физическо тяло, което си иска своето. Така че амбицията, целеустремеността, желанието да успяваш трябва да бъде комбинирано с умението да си даваш почивка.

Аз, в качеството си на артист, мога да вметна, че това е от любов към професията и това е себеотдаване.

Това е важно, но когато се случи подобно нещо, краят може да е необратим. Неговата лична година в момента е свързана с нови контакти, нова среда и аз се надявам, че тя ще бъде по-здравословна за него. Януари обаче му е месец на трудности, породени от странични фактори. А денят на връчване на наградите - 5 януари, това за него е ден на емоции. Емоциите ще бъдат положителни или отрицателни в зависимост от това дали той до датата осъзнае грешките си от миналата година.

Това е много важно нещо. Равносметката.

Да и аз му го желая от сърце. Два дни са достатъчни човек да си направи равносметка. При Симеон Щерев годината е носител на глобални промени. Януари му е месец на стабилност, но денят му е на съдбовно подчинение. Тоест в случая независимо от успехите, които има, които пожъна, слушателят е този, който ще прецени дали трябва да му гласува титлата Мъж на годината или ще изисква от него още и ще остане за следваща номинация.

Да, но толкова година наистина страхотни успехи в спорта, в борбата... Какво още?

Трябва да приеме в деня на съдбовно подчинение това, което се случва с гордост, без значение дали ще бъде „да, аз ще съм носител на титлата" или „не, тази година няма да бъда, защото това е съдбовен урок". Този урок е, заради фактът, че е роден на датата на кармична разплата трябва да осъзнае.

А за Стефан Стойчев, спасителят от магистрала „Тракия” - един от българите, с които се гордеем, освен всички творци и спортисти? Той е интересна личност, защото е един обикновен човек от народа, от нас.

Това е един обикновен човек, един човек, роден в лъв, който обича винаги да сияе в собствената си светлина, а не в отразената. Един човек, който иска да получава любов, но и умее да дарява, защото денят му на раждане е носител на стремеж съм стабилност през целия му живот. Точно затова той е постъпил така самоотвержено след тази случка, още повече, че неговият съдбовен път извън личната му година е носител на желание да бъде съпричастен, винаги да подава ръка. Аз искам да му дам един съвет: без значение какво ще се случи на 5 януари, нека да подава ръка, само когато сърцето му го диктува, защото в случая това беше един невероятен жест, една саможертва. Не се знаеше с него самият какво можеше да се случи, но всъщност той е склонен да прави много непоискано добро, което означава, че ще наруши един основен вселенски закон. Доброто ако не е саможертва като тази, която е извършил, защото хората са били в пълна безизходица и това е било нужно, трябва да бъде поискано, при положение, че се случва встрани от нещо толкова глобално и толкова фатално. Той също има своите шансове, още повече, че е в месец на ново начало и в ден на стабилност. Тук има един въпрос - вибрацията на личната му година е на много емоции. Цялата му година е много емоционална и това е до август 2012 г. Тази година на емоции може да му изиграе лоша шега в случая с номинацията, което не означава, че няма да я получи. Така че ако трябва да съм конкретна тримата заслужават, всеки от тях, сам по себе си, да си получат номинацията.