/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Месечна прогноза: Живакът ще скача до 22 градуса през февруари

Ще бъде ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина, западните райони на Горнотракийската низина и в Източна България - силен поривист вятър. Облачността ще е променлива, средна и висока. Щe се задържи почти без валежи. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, максималните ще са предимно между 13 и 18 градуса.

DarikNews.bg

Жълт код за силен вятър с пориви до 24 м/сек. е обявен в 20 области в страната. Това са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-област, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Разград, Силистра, Шумен, Бургас, Варна и Добрич.

iStock/Getty Images

По Черноморието облачността ще е променлива, средна и висока. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

iStock/Getty Images

В планините ще е ветровито, ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, средна и висока. Почти без валежи. Максимална температура на 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Американски мармот предсказа кога ще дойде пролетта (СНИМКИ/ВИДЕО)

Във вторник през по-голямата част от деня преносът на топъл въздух от запад-югозапад ще продължи температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните - на места ще достигнат 20-23 градуса. Ще има разкъсана средна и висока облачност. Привечер в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се вплътни, ще започнат и валежи от дъжд, които в Предбалкана и по високите полета бързо ще преминат в сняг.
БТА, НИМХ