Журналист е бил заплашван от кмета на Чепеларе, градоначалникът отрича
Журналист е бил заплашван от кмета на Чепеларе, градоначалникът отрича / снимка: БГНЕС
Кметът на Чепеларе заплаши журналист с побой
24638
Кметът на Чепеларе заплаши журналист с побой
Кметът на Чепеларе Георги Попов
  • Кметът на Чепеларе заплаши журналист с побой
  • Кметът на Чепеларе Георги Попов

Кметът на Чепеларе Георги Попов заплаши журналистът от бургаския отдел на телевизия МСАТ Петър Генчев с побой. Репортерът се натъкнал на скандал с места за паркиране в Пампорово. След като поискал обяснение от градоначалника, бил заплашен от него.

По време на своята почивка журналистът Генчев се натъкнал на скандал между граждани и таксиметрови шофьори по повод паркоместа пред хотели в началото на Пампорово. На въпрос към местни полицаи той получил обяснение, че хората на реда спазват указания.

От шофьорите на таксита видял решение на местния общински съвет, което показвало точно и ясно къде трябва да бъде ситуирана пиацата. На въпрос кой е преместил мястото, му било отговорено, че трябва за това да попита кмета.

В телефонен разговор кметът Георги Попов му разяснил, че „разговаря само с журналисти, на които плаща, за да му лъскат имиджа". След като разговорът бил прекъснат, Генчев получил повторно обаждане от същия телефон, от човек, представил се за шофьор на кмета, който му предложил „да се видят и да уредят нещата".

Внезапно в разговорът се намесил градоначалникът, който заплашил журналиста, че „ще го намери и ще му удари два шамара". Журналистът е подал жалба в РПУ-Чепеларе заради заплахата. Той благодари на местните полицаи за професионалното и коректно отношение към него и неговото семейство.

Обвиненият в заплахи за побой кмет на Чепеларе Георги Попов категорично отрече да е отправял подобни закани към журналиста от МСАТ. Той потвърди, че е разговарял с някакъв човек по телефона по въпроса с паркоместата в Пампорово, но обясни, че тъй като не е бил на работа и е имал гости, е заявил, че не може да се занимава с това и е помолил да не го търсят повече. Попов не отхвърли възможността някой от гостите му да се е обадил и да се е представил за него. По думите му през вчерашния ден много хора са ползвали телефона му.

Ето какво още каза градоначалникът на Чепеларе:

Вчера следобед някой ми се обади, дори не си спомням името му, по повод това за някаква пиаца на Пампорово, че нямало къде да спре. Аз не знам какъв повод има да ме търси мен - да му кажа лично къде да спре ли? Това не успях да разбера. 11 броя пиаци има в Пампорово, където спират такситата, които се следят много добре от органите на реда. Че някой се е преместил някъде си, това си е негова отговорност. Вчера имах гости, не съм бил на работа.

С какъв въпрос се обърна към вас този човек?

Не мога да си спомня какво ме попита той. Ставаше въпрос за нещо за пиацата в Пампорово. Даже той ми отправи някакви упреци, че ако не отида до няколко минути в Пампорово да се разпоредя за спирането на колите, за което аз му казах, че няма да стане. Първо, аз не съм на работа. Второ, имам си гости и си празнувам и му казах, че няма да стане изобщо да отида по какъвто и да е повод, камо ли на някой да ударя два шамара. Заплахи не съм отправял. Ако той това го счита за заплаха, че му казах, че просто няма да ме занимава и няма да отида в този момент.

Отричате да сте казали, че говорите само с журналисти, на които плащате, за да ви лъскат имиджа?

Как ще го кажа това нещо, това е смешна работа. Иначе по повод на обажданията от телефона ми, вчера са се обаждали много хора. Всички ми ползваха телефона, защото е с доста голям лимит.

Допускате, че е възможно някой да се е представил за вас?

Нищо чудно, да. Възможно е.