„През 2016 г. бяха направени промени в Закона за съдебната власт, които прехвърлиха управлението на имуществото на съдебната власт от министъра на правосъдието към Висшия съдебен съвет (ВСС). Впоследствие в изпълнение на тази законова промяна са взети редица решения на ВСС, едно от които е това от 8 юни 2017 г., с което се възлага стопанисването на имоти на административни ръководители. Сред тях е и имот в к. к. „Боровец“, посочи министърът на правосъдието Крум Зарков във връзка със стопанисването и използването на имот, предоставен от Висшия съдебен съвет, находящ се в к. к. „Боровец“, по известен като „Регентска къща“.

Сарафов избухна: Срам ме е от Гешев, ВСС незабавно да го отстрани

По думите му това е решение, което ВСС е взел, е в своите законови правомощия.

"Какво се е случвало с този имот, как е стопанисван и дали е използван за целите на прокуратурата като институция или за други цели, аз не разполагам с такава информация. И други органи са сезирани за начина, по който е ползван имота, но това е било отговорност на главния прокурор през цялото време", обясни Зарков.

Директорът на Националната следствена служба и заместник главен прокурор Борислав Сарафов каза преди дни, че главният прокурор използва вилата на регентите, която е служебна база на прокуратурата, като лична резиденция, както и два бронирани автомобила, купени с пари на прокуратурата.