Районната прокуратура - Пловдив започва разследване на начина, по който е заснета фотосесията на Рут Колева в Перущица. Това съобщи районният прокурор Чавдар Грошев.

Певицата засне видеоклип и снимки, качена върху символичната костница, част от мемориалния комплекс, посветен на три поколения в Перущица. Грошев уточни, че в рамките на месец ще стане ясно дали ще се съберат данни, достатъчни за досъдебно производство.

Сезират прокуратурата за скандалната фотосесия на Рут Колева

"Ще бъдат снети сведения от лицата, направили клипа и от кмета на Перущица, за да се види дали са извършени хулигански действия; какъв е паметникът, поддържа ли се, какъв е достъпът до него", уточни Грошев. Той съобщи, че в Районна прокуратура - Пловдив е подаден сигнал на 4 ноември от кмета на Община Перущица Мария Вълканова, в който е посочено, че има хулиганство от страна на певицата пред саркофага на паметника.




Предстои да се проверява дали са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение както към жителите на град Перущица, така и обществото като цяло. Към настоящия момент по случая работят служители от Районно управление на МВР - Стамболийски. Назначена е и проверка, за да се установи на място какво е състоянието на паметника.

Рут Колева посрещна 30-я си рожден ден, блокирана в Мексико

По-рано Вълканова каза, че поведението на въпросната певица е "абсурдно, недопустимо и грозно". Тя подчерта, че за това никой от града не е бил уведомен и никой не е бил питан и добави, че с действията си Колева е посегнала на паметта на хилядите пeрущинци, загинали за свободата на България, което е обида както за цялото население на града, така и за нацията ни.
БТА